Türk Telekom internette 0,01 upload ve anlık bağlantı kesilmesi oluyor

Baletty

Decapat
Daha fazla  
Birkaç gündür internetimde mikro kesintiler oluyordu. Bugün daha da arttı ve bir anda upload hızımın 0, 01'e düştüğünü fark ettim. Normalde 100 download 20 upload almam lazım fakat anlık 0, 01'e düşüyor uploadım. İndirme hızında sorun yok ama hem ping hem download latency'm yüksek gözüküyor. Hem kablolu hem kablosuzda yaşıyorum sorunu. 6 defa müşteri hizmetlerini aradım fakat onların sisteminde ne bağlantı kesilmesi ne de upload düşüşü gözükmediğinden arıza kaydı açamıyorlar ve yardım edemiyorlar. Modemi kapatıp açtım, fabrika ayarlarına falan aldım ama düzelmiyor. En son BTK'a yazdım belki oraya yazarsam arıza kaydı açarlar diye bekliyorum.
Sağlayıcı: Türk Telekom fibernet.

Bugün sabahtan beri çok benzer problem yaşıyorum. Öncesinde çok kısa süreli yavaşlama ve ping artışı oluyordu fakat bugün sabahtan beri 300ün altında ping görmedim. Her şey geç yükleniyor, oyun oynanmıyor. Şu anda surfshark vpn açarak normale döndürdüm. Sağlayıcım türknet.

Soruna güncelleme getireyim, pazartesi yani dün ve salı yani bugün internet sadece sabah ve akşam üstünden geceye kadar kesilmeler yaşadı ama 13-17 arası ya hiç gitmedi ya da çok çok nadir gitti. Ama pazar günü sabahtan akşama kadar gidikti. Bu da yüksek ihtimalle sorunun bina girişindeki internet kutusunda dağıtıcıda falan olabilir demek oluyor yanlış değilsem. İnternetimiz FTTH değil, girişte bir dolap var içine bir tane fiber kablo bağlı. Sonra o da iki tane dağıtıcı görevi gören router modeme bağlı. Arkalarındaki lan girişlerinde de Ethernet kabloları bağlı ve onlar da Ethernet dairelerdeki modemlere bağlı.

Benim sorunum sihirli şekilde çözüldü, sadece bana özel TurkNet taraflı bir sorun vardı sanırsam. Zaten onları da vpn ile bypass geçince sorun çözülmüştü yazmıştım bir önceki mesajımda. Yaşadığım muazzam ping sorunu senin durumundan farklı hocam koaylıklar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı