Evet arkadaşlar. Konu başlıktaki gibidir. Gördüğüm üzere kimse bu husus hakkında konu açmamış.
Belirteyim ki CGNAT ağında da değilim. Birkaç gündür normalde modemime IPv6 adresi atanmaması gerekirken IPv6 adreslerinin atandığını gördüm. Her gün IPv6 kontrolü yaptığımdan değil de uygulamamda IPv6'nın tespit edilmesinden dolayı fark ettim. Hatta Syncthing uygulamasında bile sorun oluştu da sorunu aşmak için (Kendi bilgisayarımı sunucu olarak kullandığımdan.) IPv6 algılanmasın diye adresi tcp4:// biçiminde belirtmek zorunda kaldım. IPv6 test sitelerine girdiğimde de başarılı sonuçlandığını gördüm. Bu da kafamda "Normalde sunulmayan IPv6 desteği artık standart kullanıcılara da sunulacak mı?" sorusunu ortaya çıkarttı. Umarım IPv6'ya geçişler (biliyorum çok zor) hızlı bir şekilde sağlanır da kullanıcılar ve şirketler IPv4 çilesinden kurtulur.
Yakın zamana kadar Türktelekom VDSL internet kullanıyordum. O zamanlar IPv6 adresim yoktu. Yakın zamanda fibere geçiş yaptım. IPv6 ataması yapılmış. Sanırım fiber kullanıcılarına verilmeye başlandı.