Türk Telekom Magnet kullanılır mı?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, altyapısız yer için Superbox kullanıyorum mükemmel ama fiyatı fazla gelmeye başladı. Türk Telekom'da 690 lira civarında 200 GB'lık Magnet tarifeleri gördüm. Benim işimi görür mü bunlar yanında modem veriyorlar mı?
Bölgemde Türk Telekom 4.5G telefonda denemiştim iyi bir performans verdi. Özellikle oyunlarda aşırı ping veya paket kaybı olmuyorsa sıkıntı değil kullanırım.

Sizce değer mi geçilir mi? Kullananlar , bilgisi olanlar veya deneyimlemiş olanlar cevap verirseniz sevinirim.
Şuan Superbox'tan 50-80 mbps hızlara kadar ulaşabiliyor.

Altyapı yok. Superbox'ı iptal edince modemi bende kalacak mi bilmiyorum kalmazsa modemli paket alırım. Şehir içi ve telefonda 50-100'ün üstünde hız gördüğünü hatırlıyorum şuan bildiğim Telekom kullanan bir tanıdığım yok deneyemiyorum. En az 25-30 alsam bile yeter aslında.
Superbox muhtemelen modemini geri alacak normal magnet alınca onlar modemi veriyor zaten.

Altyapın yoksa veriyorlar altyapın varsa Cep Magnet alabilirsin, ben Cep Magnet 300 GB kullanıyorum bölgende iyi çekiyorsa iş görür PUBG CS:2 sıkıntısız oynuyorum modemimi yüksek yere koyarsam 80 90 Mbps hızları görebiliyor. Şehir içindeysen 100 150 Mbps indirme de alabilirsin.
Ping nasıl? Latency yani gecikme oyunlarda kaç görünüyor?

Ben 2 yıldır 200GB kullanıyorum hızım 15 Mbps ile 30 arası değişiyor. Kota bittiğinde ek 10 GB alabiliyorsun. En büyük sıkıntısı cihazın bataryası 6 ay da şişiyor ve batarya satılmıyor. Çözüm olarak 1700 TL vererek tekrar cihaz alıyorum internetten.

Ping nasıl? Latency yani gecikme oyunlarda kaç görünüyor?
PUBG en fazla 85 görüyorum ping genel ortalaması 75, CS:2 biraz bozuk olduğunu düşünüyorum dalgalanma nadir oluyor Avusturya üzerinden 75 80 Almanya üzerinden 80 90 ping ile oynuyorum.

Kotalı alacak arkadaşlar için tavsiyem bilgisayar üzerinden Wi-Fi'yi tarifeli "metered" moda almaları. Tarifeli moda alarak arkaplan aktarımlarını kısıtlamış olursunuz böylelikle hem daha az veri tüketirsiniz hem de ping spike'lerin önüne geçersiniz.

Son düzenleme:
Kotalı alacak arkadaşlar için tavsiyem bilgisayar üzerinden Wi-Fi'yi tarifeli "metered" moda almaları. Tarifeli moda alarak arkaplan aktarımlarını kısıtlamış olursunuz böylelikle hem daha az veri tüketirsiniz hemm de ping spike'lerin önüne geçersiniz.
Bunu bilmiyordum detaylı gösterebilir misiniz?

Bunu bilmiyordum detaylı gösterebilir misiniz?
Screenshot 2025-06-24 143244.png
Screenshot 2025-06-24 143307.png

Sadece Magnet, Superbox gibi kullanıcılara değil, Wi-Fi üzerinden oyun oynayan ADSL-VDSL kullanıcılarına da bunu aktifleştirmelerini öneririm. Bakır altyapılar en ufak ek kullanımda ping spike yapmaları ile ünlü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı