Türk Telekom modem değişimi nasıl talep edilir?

Slmbneymen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı : Asus ROG Strix RTX 4080 White
İşlemci : Intel i7-14700K
Anakart : MSI Pro Z790-A Max
Ram : Corsair Vengeance RGB (2x16)
Depolama : Kingston 2TB M2 ssd
Kasa : NZXT H9 Elite
Power Supply : Gigabyte P850W AORUS ELITE ICE
Sıvı Soğutucu : NZXT Kraken Elite 360
Monitör 1 : MSI MPG 275CQRXF
Monitör 2 : Dell UltraSharp U3225QE
Kulaklık : SteelSeries Arctis 9
Klavye : Asus ROG Strix Scope II
Mouse : Glorious Model O Wireless White
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Selamlar.
Başka bir adrese 100Mbps fiber alt yapıdan internet bağlattım ve kablosuz olarak 110Mbps dow. 25Mbps upl. alıyorum, evimde ayni altyapı olmasina rağmen kablosuz olarak 15 Mbps dow. 3 Mbps upl. almak beni rahatsız ediyor, kablolu olarak olması gereken değerleri alıyorum ama evin içinde kablo olması göz zevkimizi bozuyor, bunun icin Türk Telekom'u aradığım zaman bana bir sorun olmadığını söyledi, o yüzden değişim yapamayacakları söyledi, yeni başlattıgim internete 500 TL diger internetime ise 460 TL civari verirken arada böyle farklar olması gerçekten rahatsız ediyor, modem değişimi yapılmasi icin ne yapabilirim? Ayrıca evdeki bütün cihazlar Wi-Fi 6 desteklediğini ve Wi-Fi 6 modem istedigimi söylediğim zaman boyle bir şey modem arızası olmadan olamayacağını soylediler, 8 yıldır Türk Telekom müşterisiyim, 6 şubat depremi zamanı (depremden 1 yil geçmesine rağmen alt yapıyı açmamaları) bizi mağdur ettikleri gibi hala mağdur etmeye devam ediyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Müşteri hizmetlerini arayın. Ardından modemin bozuk olduğunu söyleyin.

Başka adresteki FTTH onu anladım, Nokia OLT'ye bağlısın o adreste 110mbit çıktığına göre. Bu adreste de "aynı" altyapıya sahip olduğunu söylüyorsun, Router (türk telekom yazılı büyük cihaz) ONT (küçük türk telekom yazılı cihaz) bir fotosunu çekip buraya at, ona göre tavsiye vericem.

Hocam bu mduların FE olduğunu routerdan anlayabilir miyiz benim routerda 100M çift yönlü yaziyor H298a.

Hocam bu mduların FE olduğunu routerdan anlayabilir miyiz benim routerda 100M çift yönlü yaziyor H298a.
FE. GE olması için 1000M tam çift yönlü yazması gerekli. (CAT5 kullanıyorsan 100mbit gösterir. En az Cat5E olması lazım) Senin MDU Nokia idi galiba konuşmuştuk. Normalde Nokia GE ve FE portlara sahip üç türlü MDU'ları var. Türk Telekomunda aldığı üç adet Nokia MDU'lar var. Bunlar;

1- Nokia O-16160E-Q
2- G-24240E-P
3- G-24240E-Q

2.5G/1.25 Uplink GPON.

Sonunda Q Olanlar GE, P olan FE (GE olanları da var. Türk telekomun aldığı FE bazıları GE)

Fakat GE olanların çoğunu, FE'ye yazılımsal olarak düşürüyorlar genelde..

her halukarda, portlar FE zaten (büyük ihtimal) Teorik 100 Gerçekte 90-94Mbit alabilirsin.

Sana FTTH için başvur demiştim, Senin işlemin basit, neden Türk telekom müdürlüğüne gitmiyorsun dostum? Kaç kere söylemem lazım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…