Türk Telekom santralleri nerede?

1- aynı servis sağlayıcı için santral değişimi yok. Kendi altyapısı ve santrali olan başka ISS kullandığınızda otomatik olarak santral değişmiş olur.
2- yeni santral eskisine göre daha yakın ve bağlantı türü olarak daha yeni teknoloji barındırıyorsa bir miktar ping düşüşü olur. Ancak esas ping kaynağı ISS'nin sizi yurt içinde nerelerden dolaştırarak hedefe ulaştırdığı ve yurt dışı bağlantı portları ile alakalı. Yani santral değişiminin ping üzerinde etkisi azdır.
3- hayır.
4- hiç değişim olmaz veyahut 1-2 ms gibi ihmal edilebilir seviyede olur.

Cevapladığınız için teşekkürler. Hayırlı akşamlar. Yani kısacası ben isteğimle portumu başka bir Santral'e aktaramam öyle mi?
 
Millenicom'un bağlantı kalitesi neredeyse Superonline ile olacaktır. Bildiğim kadarıyla bulunduğunuz bölgedeki kablolar ve santraller Türk T*lekom'a ait olsa bile santralden ötesi yani yurtiçi dolaşımda Superonline altyapısı kullanıyorlar.

TT altyapısı üzerinde ping değeri olarak en iyi sonucu verecek olan Türknet'tir. Hem ölçümlerde hem de oyun içi kullanımda (CS:GO) farkı gördüm. TT ve Milleni 11-13 civarı noktadan atlarak Valve sunucusuna aktarırken Türknet sadece 8 hop ile götürüyor. Ping değeri net 10 ms düştü.
 
Merhabalar. Sorum şudur:
1- Şu (santral'e çok uzaksınız vay efendim bu kadar gelir size vesaire olaylarında) nerdedir bu santral arkadaş? 100 km ötede mi, nerede? Bunu nereden öğrenebilirim? (Online olarak öğrenebilir miyim veya nereden öğrenebilirim?)
2- Santral değişikliği yaparsam ping değerlerim düşer mi?
3- Paketimi yükselttiğimde ping değerlerim düşer mi?
4- Modem değiştirdiğimde ping değerlerim düşer mi?
Bu sorularımı cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. Hayırlı akşamlar.
Bence hiç düşünmeden Superonline'a geç. Daha önceden de kullanıyorduk çok memnunduk."Ailevi sorunlar" yüzünden 3 yıl falan İnternet almadık o dönemi ne siz sorun ne ben söyliyim geçen sene sanıyorum nisanda aldık 3 ay bedava 24 ay aylık 120tl 24mbps 35 130tl 50 140tl diye gidiyor. 24 mbps olmasına rağmen 4 kişi bağlandığımızda hiç bir sıkıntı olmuyor İstanbul Bakırköy de oturuyorum sorarsan bir tatile anneannemlere gittik oradaki İnternet tt idi evde tek ben varım yan odadan çekmiyor tam rezillik turkcellden altyapını sorgulat ve hemen Superonline a geç ha bide aylık kota var mı dersen yok aylık 400 ile 700gb kullanıyoruz maksimum 8tl fazla geldi ama hız düşmüyor 8 TL vermeyip çıldıracağıma 8tl veririm diye düşünüyorum pingi dert ettiğine göre aynı kafadayız
 
Cevapladığınız için teşekkürler. Hayırlı akşamlar. Yani kısacası ben isteğimle portumu başka bir Santral'e aktaramam öyle mi?
Hayır. İSS değişmediği sürece mümkün değil. Yeni İSS de aynı altyapıyı kullanıyorsa yine aynı sonuç çıkar. Santral mesafesi ve tahmini hız için bazı şirketler web siteleri üzerinden bilgi veriyor. Onları kontrol ederek veyahut arayarak mesafe ve hız bilgisi elde edebilirsiniz.
 
Bence hiç düşünmeden Superonline'a geç. Daha önceden de kullanıyorduk çok memnunduk."ailevi sorunlar" yüzünden 3 yıl falan internet almadık o dönemi ne siz sorun ne ben söyleyeyim geçen sene sanıyorum nisanda aldık 3 ay bedava 24 ay aylık 120TL 24Mbps 35 130TL 50 140TL diye gidiyor. 24 Mbps olmasına rağmen 4 kişi bağlandığımızda hiçbir sıkıntı olmuyor İstanbul bakırköy de oturuyorum sorarsan bir tatile anneannemlere gittik oradaki internet TT idi evde tek ben varım yan odadan çekmiyor tam rezillik Turkcell'den altyapını sorgulat ve hemen Superonline'a geç ha bir de aylık kota var mı dersen yok aylık 400 ile 700GB kullanıyoruz maksimum 8TL fazla geldi ama hız düşmüyor 8 TL vermeyip çıldıracağıma 8TL veririm diye düşünüyorum pingi dert ettiğine göre aynı kafadayız.

Cevabın için teşekkürler. Hayırlı akşamlar öncelikle. Keşke geçebilsem fakat 2 yıl taahhüt sağ olsun geçirmez. Türk Telekom'u mecburen peder baskısı yüzünden aldık. Ben dedim TurkNet vs bakalım diye ama modem vs vermeyince ve bilinmedik marka olmayınca işte eski kafa insanlar nasıl anlatayım. Gidip Türk Telekom aldı.
 
Merhaba. Size de hayırlı akşamlar. Erişim kabinleri (diğer ismiyle saha dolabı) Internet santrali ile alakası yoktur. Santral tek başına bir binadır. Saha dolabı ise gri renkte kutudur. Santral binası size yakın olsaydı ve o binada da YAPA cihazı olsaydı güzel Download ve Upload hızını iyi fiyattan alabilirdiniz. Ama santral uzak olunca çare fiber oluyor. Santral uzaksa bunun etkisini saha dolabı da bir nebze hafifletebilir ama YAPA ile yüksek Upload ve Download hızını alamıyorsunuz.

Açıkçası Türk Telekom'dan memnunum mağaza müdürü ile bayağı bir samimiyetimiz var.
Türk Telekom müdüründen sizi Internet santraline götürmesini isteyin. Sonra yeni erişim kabinine geçirmesini isteyin. Fiber de yaptırtsanız daha da iyi olur.

Ben dedim TurkNet bakalım diye ama modem vermeyince.
Daireye kadar fiber gelince Türknet bedava modem veriyor.
 
Hayır. ISS değişmediği sürece mümkün değil. Yeni ISS de aynı altyapıyı kullanıyorsa yine aynı sonuç çıkar. Santral mesafesi ve tahmini hız için bazı şirketler web siteleri üzerinden bilgi veriyor. Onları kontrol ederek veyahut arayarak mesafe ve hız bilgisi elde edebilirsiniz.

1615044022883.png


Buyurunuz 95 metre ve 81 Mbps hız alabiliyorum fakat hız testi sorgulamasında 26 ping bana fazla geliyor açıkcası. Hani tamam CS:GO vs global oyunlarda 25 ms alsam bir şey demeyeceğim fakat o iş öyle olmadığı için fazla gibi geliyor bana.
Merhaba. Size de hayırlı akşamlar. Erişim kabinleri (diğer ismiyle saha dolabı) ınternet santrali ile alakası yoktur. Santral tek başına bir binadır. Saha dolabı ise gri renkte kutudur. Santral binası size yakın olsaydı ve o binada da yapa cihazı olsaydı güzel download ve upload hızını iyi fiyattan alabilirdiniz. Ama santral uzak olunca çare fiber oluyor. Santral uzaksa bunun etkisini saha dolabı da bir nebze hafifletebilir ama yapa ile yüksek upload ve download hızını alamıyorsunuz.

Türk Telekom müdüründen sizi ınternet santraline götürmesini isteyin. Sonra yeni erişim kabinine geçirmesini isteyin. Fiber de yaptırtsanız daha da iyi olur.

Çok çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Tamam bunu bir düşüneceğim üst mesajda altyapı Sorgulama'da çıkan sonuç ne peki Santral'e 95 metre diyor anlam veremedim kafam karıştı. 😂
 
Eki Görüntüle 909474

Buyurunuz 95 metre ve 81 Mbps hız alabiliyorum fakat hız testi sorgulamasında 26 ping bana fazla geliyor açıkcası. Hani tamam CS:GO vs global oyunlarda 25 ms alsam bir şey demeyeceğim fakat o iş öyle olmadığı için fazla gibi geliyor bana.


Çok çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Tamam bunu bir düşüneceğim üst mesajda altyapı Sorgulama'da çıkan sonuç ne peki Santral'e 95 metre diyor anlam veremedim kafam karıştı. 😂
Santral yazan kısım saha dolabını belirtir, etrafınızda beyaz TT kabinleri vardır mutlaka.
 
Santral yazan kısım saha dolabını belirtir, etrafınızda beyaz TT kabinleri vardır mutlaka.

Cevabınız için teşekkürler. Hayırlı akşamlar. Evet dediğim gibi o beyaz kutulardan 2 tane var zaten yeni yapıldı ben internet aboneliği aldığım zaman yoktu. ADSL 16 Mbps veriyorlardı en fazla. Fakat sonradan yapıldı VDSL'e geçtim fakat ping değerim bana fazla geliyor ne yapmam konusunda herhangi bir fikrimde yok. Port değişimi kablo kalitesi vs.
 

Geri
Yukarı