Türk Telekom santralleri nerede?

Merhabalar. Hayırlı akşamlar öncelikle sorgulama yaptığımda 95 metre bir mesafem var Santral'e fakat ben önceden ADSL kullanıyordum ADSL alabiliyordum Max 16 Mbps. O zamanlar yanımda erişim kabini yoktu ve uzaktı sanırsam şimdi ise erişim kabini yapıldı hem de 2 tane biri bayağı yakın biri azcık uzak. Ondan sonra sorgulama yaptığımda santral mesafesi 95 metre çıktı ve Türk Telekom ile konuşma kararı aldım. Müşteri temsilcisini aradığımda "16 Mbps alabilirsiniz en fazla" diyorlardı. Fakat ben bayağı bir şaşırdım dedim ki "nasıl ya?" 95 metre Santral'e uzağım ve 16 Mbps Max alabiliyorum mağazaya gittiğimde sitedeki sorgulama güncellenmemiş olup benim 50 Mbps alabileceğimi söyledi hatta 81 Mbps destekliyormuş fakat paketimde Max 50 Mbps alabiliyormuşum. Ben bence eski Santral'e bağlıyım (şu anki paketim 24 Mbps VDSL HiperNet tarifesi).
Santrale uzaklığınızı nasıl anladınız?
 
Merhaba. Size de hayırlı akşamlar. Erişim kabinleri (diğer ismiyle saha dolabı) Internet santrali ile alakası yoktur. Santral tek başına bir binadır. Saha dolabı ise gri renkte kutudur. Santral binası size yakın olsaydı ve o binada da YAPA cihazı olsaydı güzel Download ve Upload hızını iyi fiyattan alabilirdiniz. Ama santral uzak olunca çare fiber oluyor. Santral uzaksa bunun etkisini saha dolabı da bir nebze hafifletebilir ama YAPA ile yüksek Upload ve Download hızını alamıyorsunuz.


Türk Telekom müdüründen sizi Internet santraline götürmesini isteyin. Sonra yeni erişim kabinine geçirmesini isteyin. Fiber de yaptırtsanız daha da iyi olur.


Daireye kadar fiber gelince Türknet bedava modem veriyor.
Yapa ne he
 

Yeni konular

Geri
Yukarı