Türk Telekom upload hızı artırılabilir mi?

Losen

Yoctopat
Daha fazla  
Yaklaşık 10 senedir Türk Telekom internet abonesiyiz. Zamanla internet hızımız yavaş yavaş arttı ve en son 2024 Kasım ayında 50 Mbps paketinden 100 Mbps paketine geçiş yaptık. Fakat Ethernet kablosu ile hız testi yaptığımda en fazla 73 Mbps indirme ve 7.7 Mbps yükleme hızı gördüm. Altyapı sorgulaması yaptığımda ise maksimum 88 Mbps indirme ve 20 Mbps upload kapasitesini görüntüledim. Bunun üzerine Türk Telekom Online İşlemler üzerinden şikâyet kaydı oluşturdum ve Altyapıdaki hızı alamadığımı belirttim. Ancak sadece modemimde bağlantı olduğu söylendi ve konu ile ilgili başka bir inceleme yapılmadı. Bu hız değerlerine ulaşmam için ne yapmam gerekiyor. Ayrıca, TürkNet’e geçiş yaptığımız takdirde (Taahhütün bitmesine az kaldı) altyapının desteklediği 88/20 hızlarını alabilir miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20251202_191218.jpg
    248,8 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20251202_191201.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 19

Taahhüdün bittikten sonra seçeçeğin pakete göre yükselecektir 50 Mbps ve 75 Mbps'e 15 Mbps upload veriyorlar 100 Mbps'e 20 Mbps upload veriyorlar benim de öyleydi taahhüt bittikten sonra yeniledim yeni pakete geçtim 8 Mbps uploaddan 15'e çıkmıştı yani Türk Telekom'dan çıkmanıza gerek yok. taahhüdünüzü yapmanızın üstünden uzun süre geçtiği için öyle olmuştur.

Hocam taahhüt paketlerine baktığımda 4-5 tane kampanyalı paket var ve hepsinde sadece 100 Mbps seçeneği görünüyor. Diyelim ki taahhüdü yeniledik indirme hızı yine 73 Mbps seviyesinde mi kalır, yoksa upload hızı gibi o da artar mı?

Modeminde SNR değeri oynama özelliği varsa SNR değerini -4'e kadar düşürüp 87 88 Mbps görebilirisiniz. Onun haricinde muhtemelen yine aynı değerleri veririler ya da Türk Telekom'u arayıp söyleyebilirisiniz hat değerlerim 95 Mbps değeri destekliyor 95 Mbps tanımlar mısınız diyebilirisiniz. Taahhüt yeniledikten sonra.

Tamamdır teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…