Türk Telekom vadedilen hızı karşılayamıyor

Naim ACAR

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2016
Mesajlar
371
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2020'nin kasım ayında 50Mbps olarak hattımı sorunsuzca kullanıyordum. Aboneliğim daha yeni başlamıştı. Aralık ayı gibi dondurmak zorunda kaldım ve 2021 Mart ayına kadar dondurdum. Mart ayında geldiğimde hat değerlerim oldukça düşmüştü. Gene de 40Mbps alabiliyordum. Türk Telekom'u arayıp hat değerlerimde bozukluk olduğunu söyledim. Ekipler geldi iç tesisatta sıkıntı olduğunu elektrikçinin gelip yapmasını istediler. Ve ekipler gittiğinde hat değerlerim gene düştü. Elektrikçiyi çağırdım ben ankastreye ellersem başkasınınkini koparırım yanlışlıkla hepsini kökten değiştirmek gerekir Türk Telekom gelsin yapsın dedi. Parası neyse verelim dedik aradık Türk Telekom'u kapının önüne kadar geldi bu binanın iç tesisatına karışamayız biz dediler. Paramızla da yaptıramıyoruz ve ayrıca Kasım 2020'de 50 Mbps olan internet nasıl olur da 40'a düşer hadi onu geçtim 2 Mart'ta 40 olan internet nasıl 2 Nisan'da 25'e düşer? İç tesisat bu kadar mı hızlı bozuluyor bunu da anlamış değilim. Aşağıya hat değerlerini bırakıyorum, sizce ne yapmam gerek? Artık gerçekten gına geldi, boşu boşuna para ödüyoruz 50Mbps için.

2 nisan hat değerleri.png


2021 mart hat değerleri.png


2021 mart speedtest.png


2021 nisan speedtest.png
 
Bina yöneticisi iletişime geçsin.

Bina yöneticisi de aynı sorundan müzdarip. Kendisi farklı olarak ADSL kullanıyor ve arada koptuğunu söyledi. Binanın tesisatını yapan arkadaşları aradı ve onlar söyledi zaten biz ankastreyi ellersek birininkini yanlışlıkla kopartırız sonra iş bizim başımıza patlar TT gelsin yapsın veya komple tüm binayı değiştirelim dediler. Lakin binada herkes kullanmadığı için bu durum da iptal oldu. Türk Telekom ise biz bu binalara karışamıyoruz deyip direk çekti gitti.

Ya parası neyse verelim CAT6 çekilsin o da sorun değil sorun TT ekiplerinin biz çekemiyoruz bu binalara demesi elektrikçinin de ben koparırsam sıkıntı olur demesi.
Ne zaman karşıladı ki ben 12 Mbps'den 20 Mbps'ye geçiş yaptım en fazla 13Mbps'yi görüyorum.
Bu gün 2 kişi geldi ve kablolarda sıkıntı olabileceğini söylediler CAT6 kablo çektirip bakacağız olmadı eski hıza dönmek zorundayız.
 
Altyapın zaman içinde kötüleşmiş gibi gözüküyor. Altyapı olarak, nerede yaşadığını bilemediğim için bunu düzeltecek muhtemelen Türk Telekom olacaktır. Direkt kablolara da bağlı olma ihtimali de var. Elektrikçiler kablo çekimi yapıyor olması gerekiyor. Telekom çalışanları yapmıyordur yüksek ihtimalle, gene de emin değilim, onun dışında kabloları düzeltince sorununuz çözülebilir de. Birkaç tane site paylaşayım kendinize göre yorum yapabilirsiniz.(Üstteki son durum ise bu yorum yapılmıştır.)
Ki onun ötesinde sana tanımlanan hızı 26 mbps olarak kısıtlamışlar. Bunun sebebi altyapı yetersizliğindir yüksek ihtimalle.

VDSL-Değer Değerlendirmesi-1
VDSL-Değer Değerlendirmesi-Technopat
 
Altyapın zaman içinde kötüleşmiş gibi gözüküyor. Altyapı olarak, nerede yaşadığını bilemediğim için bunu düzeltecek muhtemelen Türk Telekom olacaktır. Direkt kablolara da bağlı olma ihtimali de var. Elektrikçiler kablo çekimi yapıyor olması gerekiyor. Telekom çalışanları yapmıyordur yüksek ihtimalle, gene de emin değilim, onun dışında kabloları düzeltince sorununuz çözülebilir de. Birkaç tane site paylaşayım kendinize göre yorum yapabilirsiniz.(üstteki son durum ise bu yorum yapılmıştır.)
Ki onun ötesinde sana tanımlanan hızı 26 Mbps olarak kısıtlamışlar. Bunun sebebi altyapı yetersizliğindir yüksek ihtimalle.

VDSL-Değer Değerlendirmesi-1
VDSL-Değer Değerlendirmesi-Technopat

Anlayamadığım şey kasım ayında 50 Mbps olan hattın mart ayında neden 40'a nisanda neden 25'e düşmesi. Aynı kablo her şey aynı. Elektronikçi ben yapamam diyor kim yapacak bu kabloyu asıl sorun orada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı