Türk Telekom vs Superbox

Edıms Mobile

Megapat
Makaleler
3
Yer
Aydın Merkez
Daha fazla  
Meslek
PC EDİTÖR- Personel
Arkadaşlar yaklaşık 3 veya 4 yıldır Türk Telekom kullanıcısıyım, ilk olarak altyapımın 6 MBps'e kadar destekli olduğunu söylemişlerdi. Fakat ilk gün dahil ben bu hızın hiç 3 veya 4'e çıktığını görmedim çünkü kablolar çok eski. Ve bir arıza olduğunda yapmaları çok uzun sürüyor, geçmişte küçük bir kablo kopmasını 3 ay da yaptıklarını biliyorum onu da biz bulup fotoğrafını çekip gerekli yerlere gösterdiğimizde yaptılar. Neyseki kontratım artık bitmek üzere, bugün Turkcell bayisine gidip Superbox hakkında birkaç bilgi aldım. Kullanan arkadaşlar tavsiyelerini ve görüşlerini benimle paylaşabilirler mi? Bulunduğum bölgede Turkcell zar zor çekiyor, tam olarak test edemedim ama kullananlardan duyduğum kadarı ile çokta sağlıklı çekmiyor. Bu modem de 3G desteği var mı? Kendi hattım Vodafone ve evimde 20 MBps hız alıyorum. Vodafone'a ait böyle bir cihaz bulamadım, cepte WiFi diye bir kampanyaları var ama oda 20 GB ile sınırlı. Superbox alanında en iyisi gibi şu anlık adamlar bana 'cihazları yetiştiremiyoruz o kadar çok talep var ki' diyorlar. Kendim Aydın'da oturuyorum, paşayaylası karaköy. Şu anda iki seçenek arasında gelip gidiyorum. Hattımı kapattırıp ya superbox alacağım ya da Vodafone cepte WiFi ile ya da hiç. Bilgisi olanlar lütfen benimle paylaşsınlar, inanın çok zor durumdayım. Resimde Vodafone hattımın hız değerleri ve Turk Telekom DSL hattımın hız değerlerini paylaştım. Resim her şeyi anlatıyor.

de4b01af4c6412ee4a23bd0036d94987.jpg

Superbox test için eve geliyor hocam hız düşük çıkarsa stabil olmazsa bağlamıyorlar.
Aynen, ben İstanbul'da oturuyorum. Geldi arkadaşlar kontrol ettiler sinyal yeterli olmadığı için bağlamadılar. Bir arkadaşım, çatıya koydum kablo çektim işimi görüyor demişti. Eğer imkanınız varsa, çekim gücü evinizden azsa deneyebilirsiniz.

Bulunduğunuz bölge yoğun internet kullanımına sahipse kanser olabilirsiniz. MH arayıp derdinizi anlatamıyorsunuz. Adamlar ne ping biliyor ne de loss. Suçu direk kullanıcıya atıyorlar. 20 mbit hız gelmesi gerekirken 5 mbit geliyor diye aradım. 5 mbit geliyorsa sıkıntı yok diyen zeki arkadaşlar var içlerinde.
99 liralık paket kalktı hocam. Bu arada paketler sabit hız garantili değil ; " 'e kadar" ibaresi var. Buna güveniyorlar.

Arkadaşlar ben superboxun 10 mbps sınırsız paketini aldım kullanıyorum evim köyde 4.5G'yi 4 çubukta çekiyor 10 mbps sınırsız ama 13, 14 mbps altına düşmüyor. Yani gerçekten güzel oyunlarda ping değerlerim 55, 65 arası değişiyor.

Bulunduğum bölge de malesef çekim yetersizmiş. Kadın bana sisteme girip bakmam için 4.5 g çekmesi lazım aksi takdirde ekibi test için yönlendiremeyiz dedi [emoji17]
Arkadaşlar vodafone cepte wifi kampanyası var kullanan var mı ? çok zor durumdayım.

Son düzenleme:
Malesef turkcell çekim zayıflığından dolayı işlem yapmıyor. Başka bir alternatif yol varmıdır arkadaşlar ? İnanın alt yapının zayıflığı herşeye engel. Çok zor durumdayım

Bize kuruluma gelen kişi telefondan 4.5g çekip çekmediğine baktı. Kurulumdan 2 hafta sonrasına kadar hız 20 mbit aşağısına inmedi. Şimdi 3g - 4g arası gidip geliyor. Modemden 4.5g seçersem bağlantı kurmuyor.

Her işte bir hayır var. Turkcell.com'a girip şikayet kaydı oluşturdum. 1 hafta sonra(!) geri dönüş yapıp , sadece kullandığım zaman dilimi için ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Önümüzdeki 2 yıl için baz istasyonu geliştirme projeleri yokmuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı