Türk Telekom'a gidersem alt yapı problemini çözerler mi?

Kızıl Elma

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2014
Mesajlar
597
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 8Mbit ttnet internet paketim var ama 5Mbit olarak kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda alt yapınız bu kadar yapabilecek bir şey yok diyor. Türk Telekom'a gidersem sorunu çözerler mi ekip gelir mi?
 
Normal 5 Mbit kullanabilmen. Zaten 8 Mbiti tamamen alamıyonki santrale uzaklık bina içi kablolama sistemi önemli. Mesela ben 8 Mbit kullanıyorum ankastre kutu direk bizim apartmanın önünde hızım hiç düşmüyor benim.
 
Sanırım yardımcı olmayacaklar çünkü;

1 - Bina içine karışmazlar. Yeni bina ise müteahhitiniz kötü kablo kullanmış olabilir. Bunu sizin tespit edip değiştirmeniz gerekir. Eski ise kablolar eskimiş olabilir.

2- Santrale olan uzaklığınız önemli bir etken. Alt yapı derken bunu da kast ediyorlar.

3- Kablosuz diye verdikleri modem çoğu zaman dandik bir şey oluyor. Değiştirmeniz gerekebilir.
 
İlk zamanlarda 8Mbit limitsiz olan paket, 1000kbps indirme hızı sağlıyordu. Nerede kaldı o günler? Artık 600kbps bile zor görür olduk. Nereye sorsak hep aynı cevap "Altyapı". İleri mi gidiyoruz, geri mi anlayamadım.

Ekleme: Telekom müdürlüğü'ne gidip konuşmanda yarar var. Sonucu buraya yazarsan çok mutlu oluruz.
 
Ya ben ttnet'i aradım internetimi 16Mbit yapmak istiyorum dedim. Ben yapsam bile sizin şu anki kullandığınızdan pek farkı olmayacak dedi.
 
Tam kullanmak imkansız gibi bir şey zaten. 10 mbps ustune rahat çıkarsın. 8 alırsan 5 zaten normal 16 alırsanda 13 14 arası değişir. Zaten başka şansında yok gibi binanın altyapısını değiştiririm diyorsan başka.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı