Türk Telekom'da DNS nasıl değiştirilir?

• Konuyu başlatan xage
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 360

xage

Hectopat
Yer
uganda
Daha fazla  
Meslek
peçete kaçakçısı
Merhaba, Türk Telekom üzerinden modem ayarlarından DNS değiştirerek, GoodbyeDPI gibi herhangi bir uygulamayi kullanmadan Discord vb. sitelere erişim sağlamak mümkün müdür? Bunu nasıl yapabiliriz? TurkNet kullanan arkadaşlarımda bu durumu uygulayabilirken Türk Telekom üzerinden nasıl yapılabilir anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Modem modelim: ZTE Zxhn 168a.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Türk Telekom üzerinden modem ayarlarından DNS değiştirerek, GoodbyeDPI gibi herhangi bir uygulamayi kullanmadan Discord vb. sitelere erişim sağlamak mümkün müdür? Bunu nasıl yapabiliriz? TurkNet kullanan arkadaşlarımda bu durumu uygulayabilirken Türk Telekom üzerinden nasıl yapılabilir anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Modem modelim: ZTE Zxhn 168a.

Türk Telekom DNS engellemesi yaptığı için DNS değiştirmek bir işe yaramaz.

Türk Telekom DNS engellemesi yaptığı için DNS değiştirmek bir işe yaramaz.
Evet, Windows üzerinden değiştirmek bir işe yaramıyor zaten. Sorduğum soru bunu modem ayarlarından yapmak mümkün mü? Başka internet sağlayıcılarında, modem üzerinden DNS değiştirebiliyoruz.

Evet, Windows üzerinden değiştirmek bir işe yaramıyor zaten. Sorduğum soru bunu modem ayarlarından yapmak mümkün mü? Başka internet sağlayıcılarında, modem üzerinden DNS değiştirebiliyoruz.

Modem izin veriyorsa yaparsın ama etki etmez.

Modem arayüzünden yerel ağ kısmına tıklayıp lan kısmına girip ekran görüntüsü atar mısın?
Tabii, dün akşam biraz uğraştım DNS girmeyi denedim. Arkadaşım aynı ayarları TürkNet kullanıcısı olarak gerçekleştirdikten sonra Windows ayarlarından İpV6 protokolünü devre dışı bıraktıktan sonra sorunsuz şekilde çalıştığını söyledi.
1745076533161.png
1745076551186.png

Tabii, dün akşam biraz uğraştım DNS girmeyi denedim. Arkadaşım aynı ayarları TurkNet kullanıcısı olarak gerçekleştirdikten sonra Windows ayarlarından IPv6 protokolünü devre dışı bıraktıktan sonra sorunsuz şekilde çalıştığını söyledi.
Eki Görüntüle 2473451Eki Görüntüle 2473453

Birincil DNS ve ikincil DNS kısmına istediğiniz DNS adresinizi girebilirsiniz. TurkNet DNS engellemesi yapmıyor o yüzden çalışıyordur.

Birincil DNS ve ikincil DNS kısmına istediğiniz DNS adresinizi girebilirsiniz. TurkNet DNS engellemesi yapmıyor o yüzden çalışıyordur.
Anladım hocam, burada yapmam gereken herhangi bir değişiklik olmadığını varsayıyorum, halihazirda bu DNS'i internetten bulmuştum. Sanırsam herhangi bir değişiklik yapmak fayda etmeyecek. GoodByeDPI maalesef pek guven vermese de kullanmaya devam gibi gözüküyor.

Anladım hocam, burada yapmam gereken herhangi bir değişiklik olmadığını varsayıyorum, halihazirda bu DNS'i internetten bulmuştum. Sanırsam herhangi bir değişiklik yapmak fayda etmeyecek. GoodbyeDPI maalesef pek guven vermese de kullanmaya devam gibi gözüküyor.

GoodbyeDPI açık kaynak kodlu olduğu için güvenilir. Sorun yaşamazsınız.

Yeni konular

Geri
Yukarı