Bro TT için iş zor, data centerlerını ve saha kabinlerini görsen zaten anlarsın, devlet diye önüne geleni işe alıyorlar, piyasa da zaten TT için iş yapan taşeronların çoğu niteliksiz, işler nicelik ile yürüyor. Turknet veri merkezlerine hiç girmedim ama bu işler liyakat, işe bağlılık, tecrübe ile yürür. TT nin çoğu veri merkezinde çalıştım. (Diğer GSM operatörleri dahil) bu kadar pisini, bakımsızını, karman çormanını ne gördüm ne duydum. Şu aralar yenileme çalışmaları var, ama ne kadar yeterli bilemem. Altyapıya gelirsek bu adamlar teknolojiyi hiç takip etmemişler bana kalırsa. Çünkü bugün VDSL teknolojisi ile bile 300 MB t e kadar hız almak mümkün doğru sistemlerle, fibere gelirsek nerden bakarsan bak teoride sınırsız çünkü işin ışık ile. Bakırdaki ısınma, frekanstan etkilenme olayları yok. Çıkış sinyalin ne kadar güçlü ve kararlı olursa, o kadar iyi. Ama SFP modüllerini yükseltmeleri lazım. Bana kalırsa da belirli konumlar belirlenip, sinyal güçlendirme için kullanılmalı, foton altı konularda bilgim olmadığı için çok giremiyorum ama bugün fiber hat olan evlerde bırak bir GB hızı birkaç GB hız göremiyorsak benim için bu; ne verirsem onu ye olayıdır. Birde şu var çoğu altyapı single mode kablo ile çekili, bunların multimode ile değiştirilip, gpon cihazlarının SFP modüllü modemlerle değiştirilmesi lazım. Kullanıcı ne kadar özgür olursa, o kadar memnun olur, herşeyi bir standarta bağlarsan kaybedersin. Bugün bile giriş modemlerini ve gpon cihazlarını özel kullanıyorlar.