Türk Telekom'da upload hızları yükseliyor

Arıza kaydı oluşturacaksınız. Şu cümleyi 2 senedir 1 milyon kere duydum. Sence böyle bir durumda arıza kaydı oluşturmamış mıyımdır? Her ay kayıt açıyoruz, gelip bakıyorlar bir şey yok diyorlar. Burası Türkiye. Sanki herkes işinin ehliymiş gibi bu cümle olmamış.

Ben de TT kullanıyorum şu zamana kadar Max 2 defa soru yaşamışımdır 4 yıl içinde ve arıza kaydı bıraktığımda Max 2 gün sonra gelip kontrol ettiler ve sorunu çözdüler bu sizlere gelmemesi veya gelip sorun yok deyip gözgöre göre sorun yok deyip gitmeleri arayıp baştan sağmaları bana gülünç geliyor ve inandırıcı gelmiyor ve altyapı değerlerinizi paylaşmadınız.

Ben de TT kullanıyorum şu zamana kadar Max 2 defa soru yaşamışımdır 4 yıl içinde ve arıza kaydı bıraktığımda Max 2 gün sonra gelip kontrol ettiler ve sorunu çözdüler bu sizlere gelmemesi veya gelip sorun yok deyip gözgöre göre sorun yok deyip gitmeleri arayıp baştan sağmaları bana gülünç geliyor ve inandırıcı gelmiyor ve altyapı değerlerinizi paylaşmadınız.
Sensin kanka tamam, ben ilk defa internet kullanıyorum.

Ve şunu da dipnot olarak söylüyorum hız düşüklüğünü tahmin ediyorum hattında özellikle upload tarafında bir zayıflama var bu kesin olabilir çünkü 1MB geçmiyor veya santrale uzaklığın çok fazla bu iki etken genellikle baş gösteriri modemde bozuk arızalı olabilir ama bu çok düşük ihtimal şimdi esas sorun çözümü ankastreden gelen kablolar sorunlu dur bu ankastreden binaya kadar gelen kablodan TT sorumludur ama bindan sonra yani bina içi tesisat sorunlu ise TT bu tarafta sorumlu değil sorun iç tesisatta ise bunu bina içimi yoksa binaya kadar gelen kablomu ankastreden ölçümle belli olur ben yardımcı olmaya çalışıyorum ama cevap net alamıyorum @yesnt

Ne değerleri paylaşmalıyım?

xDSL bölümünden hat değerleri hangi modemi kullanıyorsunuz.

Ve şunu da dipnot olarak söylüyorum hız düşüklüğünü tahmin ediyorum hattında özellikle upload tarafında bir zayıflama var bu kesin olabilir veya santrale uzaklığın çok fazla bu iki etken genellikle baş gösteriri modemde bozuk arızalı olabilir ama bu çok düşük ihtimal şimdi esas sorun çözümü ankastreden gelen kablolar sorunlu dur bu ankastreden binaya kadar gelen kablodan TT sorumludur ama bindan sonra yani bina içi tesisat sorunlu ise TT bu tarafta sorumlu değil sorun iç tesisatta ise bunu bina içimi yoksa binaya kadar gelen kablomu ankastreden ölçümle belli olur ben yardımcı olmaya çalışıyorum ama cevap net alamıyorum @yesnt

xdsl bölümünden hat değerleri hangi modemi kullanıyorsunuz
Pekala, TT ekipleri geldiğinde binadaki kablonun bakır olduğunu ve vdsl hizmet verdiklerini söyledi. Elimizden bir şey gelmiyor dediler. Bugün bir daha gelmelerini bekliyoruz. Bu sefer fiber kablo için talepte bulunacağım eğer oluyorsa.

xDSL bölümünden hat değerleri hangi modemi kullanıyorsunuz.
Bu kısım mıdır?
1681880003951.png

Pekala, TT ekipleri geldiğinde binadaki kablonun bakır olduğunu ve VDSL hizmet verdiklerini söyledi. Elimizden bir şey gelmiyor dediler. Bugün bir daha gelmelerini bekliyoruz. Bu sefer fiber kablo için talepte bulunacağım eğer oluyorsa.

Bu kısım mıdır?
Eki Görüntüle 1745943

Evet bu kısım ilk sorunuz yanıtlıyorum evet bakır altyapıda zayıflamalar kötü hava şartlarından etkilenme belli bir zammdansonra oksitlenme bu çok normal zaten bakır kablo sonuçta ama bunu kabloları yılda 1 kere veya 6 ayda bir değiştirmek gerek ama çok sıkıntıkı işler tesisat kablolarını değiştirmek ve ayrıca VDSL hattı fiber kablo üzerinden veremezler fiber ayrı bir şeydir tamamıyla cam kablo üzerinde verilir sinyallar ve bunun için ayrı tesisat ve dışarıdan binaya yani kablo döşenmeli ve yeni kabin koyulmalı ve kabinden gelen kablo GPON sayesinde Ethernet kablosu üzerindende modeme gelir hız bu kısacası fiber atyapıda bulunmuşsunuz ama belki de binanızda fiber alyapı varsa geçin yoksa sıfırdan çok zor bun biana altına bakın TT veya türkent veya Superonline ait kabin varsa kesin vardır diğer altyapı kısmına gelirsek çok aman aman bir zayıflaman yok tek gördğüm sorun neden garip bir şekilde 1321 Kbps geliyor bu modemsel bir sorun gibi geliyor çünkü VDSL de 20 üstü zayıflamlarda 1000 Kbps altına düşer down tarafı gayet iyi 12 dB zayıflamda diğer bir merak ettğim konu SNR değerlerni göremedim belki de upload tarafında SNR 1 örnek olarak kendi değelerimi atacağım nasıl olmalı değil de hemen hemen nasıl olmalı hattım siznle aynı değerlere aynı sayılır ama benim santale uzaklığım ve SNR değlerim kabul edilir seviyede.

Örnek benim hattım

Dosya Ekleri

• D25CE6DB-8F3F-49F4-B08D-9930F2B061AE.jpeg
    D25CE6DB-8F3F-49F4-B08D-9930F2B061AE.jpeg
    60,5 KB · Görüntüleme: 54
Evet bu kısım ilk sorunuz yanıtlıyorum evet bakır altyapıda zayıflamalar kötü hava şartlarından etkilenme belli bir zammdansonra oksitlenme bu çok normal zaten bakır kablo sonuçta ama bunu kabloları yılda 1 kere veya 6 ayda bir değiştirmek gerek ama çok sıkıntıkı işler tesisat kablolarını değiştirmek ve ayrıca VDSL hattı fiber kablo üzerinden veremezler fiber ayrı bir şeydir tamamıyla cam kablo üzerinde verilir sinyallar ve bunun için ayrı tesisat ve dışarıdan binaya yani kablo döşenmeli ve yeni kabin koyulmalı ve kabinden gelen kablo GPON sayesinde Ethernet kablosu üzerindende modeme gelir hız bu kısacası fiber atyapıda bulunmuşsunuz ama belki de binanızda fiber alyapı varsa geçin yoksa sıfırdan çok zor bun biana altına bakın TT veya türkent veya Superonline ait kabin varsa kesin vardır diğer altyapı kısmına gelirsek çok aman aman bir zayıflaman yok tek gördğüm sorun neden garip bir şekilde 1321 Kbps geliyor bu modemsel bir sorun gibi geliyor çünkü VDSL de 20 üstü zayıflamlarda 1000 Kbps altına düşer down tarafı gayet iyi 12 dB zayıflamda diğer bir merak ettğim konu SNR değerlerni göremedim belki de upload tarafında SNR 1 örnek olarak kendi değelerimi atacağım nasıl olmalı değil de hemen hemen nasıl olmalı hattım siznle aynı değerlere aynı sayılır ama benim santale uzaklığım ve SNR değlerim kabul edilir seviyede.

Örnek benim hattım
Evet, kapalı havalarda, yağmur yağınca internete bağlanamıyoruz. Kirada oturduğumuz için de çok fazla üstüne düşmedik aslında. Bizim tarafımızdan yapılacak bir işlem var mıdır? Çünkü gerçekten bize gelen ekipler çok yetersizler.

+ Olarak bir kişi herhangi bir indirme yapınca internet kilitleniyor. Çok yavaşlıyor giremiyoruz google bile.

Evet, kapalı havalarda, yağmur yağınca internete bağlanamıyoruz. Kirada oturduğumuz için de çok fazla üstüne düşmedik aslında. Bizim tarafımızdan yapılacak bir işlem var mıdır? Çünkü gerçekten bize gelen ekipler çok yetersizler.

+ Olarak bir kişi herhangi bir indirme yapınca internet kilitleniyor. Çok yavaşlıyor giremiyoruz Google bile.

Hocam kısacası kablo yenilemek ama şu etkeni de unutmamak gerek %40 port arızası gibi duruyor ama tabii ki ölçüm yapılmadan anlaşılmaz genellikle zayıflamalar down ve upload tarfında 30dB zayıflamaya yakın veya sabit ise kesin bir şekilde port bozuktur beni bu düşünceye iten ise 0.2 zayıflama ile 1200 Kbps küsur değer almanız tek beni bu düşünceye soktu kısacası çözüm dediğim gibi ankastreden ölçüm yapıp eve aynı değerler gelmiyorsa kablo değiştirmek modemsel demek istemiyorum ve sizi eğer modemsel değilse parasal anlamda sıkıntıya sokmak istemem kısacası bir olumsuz etken yağmur yağmasında veya oksitlenmede hemen hattın zayıflaması ve kopması zamanla CRC ve fec birikmesi bu ADSL veya VDSL altyapının mahku mudur kısacası tek kesin çözüm herkesi kapsayan bir durum fiber altyapı beklemek yüksek hız düşük ping için hattın en küçük bir olayda kopmaması için ama bunlar VDSL altyapıda pek mümkün olmuyor maalesef benim veya diğer insanalrın VDSL altyapıda iyi değler almasını sebebi işte kabloları yenilemek veya iyi bakmak kablolara iyi muhafaza etmek bina içi bu bina dışı çok zor kısacası hocam bu upload tarafındaki sorun çok garibime gitti TT de çalışan bir insan olmak ve bu sorunuza çözüm bulmak isterdim bilgim çerçevesinde neler olabileceğini anlattım bir kişi down yaparken hat yavaşlamasıda normal tüm neti kullanır çok üzücü bir durum hocam 🙁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı