Türk Telekom'dan hangi ISS'ye geçilmeli?

Netspeed - Limitsiz Mutluluk Linkten adresiniz için altyapı sorgulaması yapar mısınız?
1619084810566.png

Acil TT İl veya İlçe Müdürlüğüne gidin, fiber altyapı için başvuru yapın.
Takip numarası da alın. Yoksa şu anki altyapınız yoklan var arası.
Hocam peki başvurunun onaylanması v.s ne kadar sürer?
 
Başka şirkete ait altyapı yoksa yapacak fazla bir şeyiniz yok. Bu halde başka şirketten alırsanız daha kötü olur. Mobil interneti düşünün.

SNR marjı çok düşük. Santrale çok uzak olduğunuz için hat zayıflaması çok yüksek ve bir de çok fazla CRC hatası var. Hayatımda bu kadar kötü altyapı görmedim. Türk T*lekom'un altyapıyı iyileştirilmesini beklemekten başka tek çare Superbox kullanmak.

Edit: Netspeed sonucunu şimdi gördüm. 11 Mbps alabilmeniz için ayrıca sokaktaki direk veya apartman önündeki kutudan modeme uzanan kabloyu muhakkak değiştirmeniz lazım. Çok düşük SNR var ve hızı 1,5 Mbps ye kadar düşürmüş. Kablo sorunlu.
 
Bende Türk Telekom kullanıyordum. Taahhüt bittiğinde NetSpeed geçtim. Türk Telekom'da 12 Mbps hızı ve 1 Upload hızı alıyordum hatta 0.50 Upload falan alıyordum. Şu an NetSpeed'teyim. VDSL paket kullanıyorum ve 36.75 Mbps hız ve 7.12 Upload hızı alıyorum.

Hocam peki başvurunun onaylanması vs ne kadar sürer?

Taahhütün bitmesine 1-2 hafta kala başvurunu yap. Başvuru süreci toplam olarak yoğunluğa göre değişiyor.
 
O süreç biraz uzun sürer, eğer plan dahilinde değilseniz istediğiniz kadar başvuru yapın, çok zor. NetSpeed'i deneyin derim. Taahhüt olmadığı için memnun kalmazsanız geri dönüş yaparsınız, şansınızı denemiş olursunuz.
 
Hocam peki Netspeed'de cayma bedeli ödeme tarzı bişey var mı? Dediğim gibi taahütün bitmesine 1 ay kaldı. O süreyi beklemek zorunda mıyız, yoksa onlar bir kısmını karşılıyorlar mı?
 
Bağlantı ücreti oluyor ve belli bir ay kaldığınız zaman o alınmıyor, haricinde cayma bedeli karşılanıyor mu bilmiyorum. Zaten bir ay kalmış, bekleyin ceza almayın. Önemli olan şey aboneliğinizi kapatarak geçmeyin, taşımış olursunuz ve internetsiz de kalmamış olursunuz.
 
Hocam değerleriniz çok kötü, bence öncelikle kullandığınız sağlayıcıya şikayet oluşturun. Düzeldikten sonra ise benim tavsiyem GIBIRNet olacaktır. 16Mbps hızı 60 liraya taahhütsüz bir şekilde alma şansınız olacaktır. Ben uzun süredir kullanıyorum gayet memnunum.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı