Türk Telekomdan hangi sağlayıcıya geçmeliyim?

Clemente

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
637
Çözümler
1
Yer
Glunmar köyünden
Türk Telekom ile taahhütüm var 10/2023'e kadar. 12 Mbps internet sağlıyorlar 100 liraya. Eskiden adresimde ADSL vardı, şimdi hipernet olmuş ancak onun fiyatları da çok pahalı. Başka bir sağlayıcıya geçmeyi düşünüyorum. Adresim için NetSpeed, TurkNet, Kablonet ve Millenicom'a baktım hepsinde 75 Mbps maksimum hız gösteriyor.
Müşteri hizmetleri, sorunla ilgilenme ve diğer açılardan hangisini önerirsiniz? Ben bu işlerden anlamıyorum da. Birde yaşadığım yerde bu sağlayıcıların bayileri yok, sorun olur mu?
Bazıları bu internette ki altyapı sorgulama araçları yalan diyor, işte 75 diye almış 30 falan sağlıyormuş aslında adresi, böyle kişiler duydum. Böyle mi gerçekten bu internettekiler?
 
Yaşadığınız yerin altyapısına görede değişebilir altyapının kısıtlı olduğu yerlerde en mantıklısı Türk Telekom oluyor fakat merkezi bir yerde oturuyorsanız hızlı internet için TurkNet öneririm.
 
Hızın düşük olduğu için cayma bedeli ödemeden taahhüdü iptal ettirebilme imkanı var ve TurkNet tavsiye ederim.
 
12 Mbps bir internet, hız testinde maksimum 10 download ve 0.60 upload alıyorum. Bu 12'ye göre normal mi?

Normal değil tabii ki, paket 16 mbittir büyük ihtimalle 10 geliyordur. Ben TTNET'ten 2018 yılında TurkNet'e geçtim, önce 35 Ti hızım sonra 75'e yükselttim tam 75 ve üzerinde alıyorum, indirme hızım saniyede 9-10 mb arasında.
 
Normal değil tabii ki, paket 16 mbittir büyük ihtimalle 10 geliyordur. Ben TTNET'ten 2018 yılında TurkNet'e geçtim, önce 35 Ti hızım sonra 75'e yükselttim tam 75 ve üzerinde alıyorum, indirme hızım saniyede 9-10 mb arasında.
Türk Telekom online işlemler üzerinden baktığımda paket 12 yazıyor ama.
 
Türk Telekom Online işlemler üzerinden baktığımda paket 12 yazıyor ama.

Çok ilginç hocam hiç 12Mbit paket görmemiştim, altyapı o kadar kötü olamaz, sözleşmede de 12 yazıyorsa yapacak bir şey yok, taahhüt dolar dolmaz sonsuza kadar kurtul bunlardan. 2022 de insanları mecbur bıraktığın hıza bak, lanet olsun sana TTNET.
 
Çok ilginç hocam hiç 12mbit paket görmemiştim, alt yapı o kadar kötü olamaz, sözleşmede de 12 yazıyorsa yapacak bir şey yok, taahhüt dolar dolmaz sonsuza kadar kurtul bunlardan. Lanet olsun sana ttnet.
Hocam peki 16 Mbps pakete yükseltsem şu an ki paketi, benden taahhüt bedeli alıyorlar mı?
Sonra 16'ya geçince iptal etsem?
 

Geri
Yukarı