Türk Telekom'u kapatıp farklı bir şirkete geçmek

AI_Gunes

Hectopat
Yer
Donaustadtbrücke
Arkadaşlar, herkese iyi akşamlar. Evimde Türk Telekom'un interneti var. 12 Mbps, 0.6 Upload hızlarında rezil bir internet kullanmaktayım. TurkNet ve Milleni gibi ISS'lerin sitelerinden altyapı sorgulaması yaptım. Çıkan sonuçta 40 Mbps hızlarına çıkabileceğimi söyledi. İnternetimi değiştirmek için nasıl bir süreç izlemem gerekir? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sözleşmeniz bitmediyse müşteri hizmetlerini arayıp başka bir markaya geçmek istediğinizi söylerseniz size cayma bedeli çıkarırlar. Genelde markalar cayma bedelinin bir kısmını karşılıyor geri kalanını siz veriyorsunuz yeni internet sağlayıcınız ile görüşüp anlaşınca evinize gelip ayarlamaları yapıyorlar.

Öncelikle yakşamlar, geçtiğimiz haftalarda bende Türk Telekom'dan Superonline'a geçiş yaptım. Bulunduğumuz bölgeye fiber altyapısı gelmesi dolayısı ile gerçekleştirdim bu işlemi. Şimdi ilk başta Türk Telekom merkezi ile iletişime geçip tahattütünüz varsa cayma bedelini öğrenin. Bu aşırı gerekli bir adım değil lakin tutarı öğrenmekte fayda var.

Bana 700 TL'lik cayma bedeli çıktı. Superonline kampanyası ile (600 TL'lik kısmı faturanızdan keserek indirim sağlıyorlar.) Superonline'a geçtim. İlk başta bayii ile görüştüm. Gelip interneti bağladılar. Ondan sonra Türk Telekom'u arayıp iptal işlemlerini başlattım. Sonrasında e-Devlet'ten ıslak imzalı tutanak göndermem gerektiğini söylediler. Dilerseniz daha ayrıntılı da anlatırım ama işin kabası bu kadar.

Eğer ki Telekom taahütün bitmediyse geçiş sırasında gün sayısına göre bir cayma bedeli ödüyorsunuz. Taahütünüz bittiyse direkt hangi firmaya geçmek istiyorsan arayıp başvurunu yapıyorsun. Sana geri dönüş sağlıyorlar gerekli bilgileri veriyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı