Türk Telekom'un İstanbullulara 1 Haftada Fiber Altyapı Vaadi

Onu biliyorum fakat, bina girişine takılan kutudan kablo çekilerek yan binalara hizmet verilebilir mı? Yoksa sadece binaya özel bir kutu mu bu?

Normalde binaya özeldir.
Ancak şöyle bir durum var. Bina cephesi aynı olan yan binaya verebiliyorlar.
Bunun sebebi ise binadan yararlanmak istemeyen olduğunda yan binadan hizmet talebi olursa oraya hizmet verilip kazanç sağlanması.

Zaten gelene kadar 40 takla atıyoruz.
Gelen hizmeti kullanman olunca illa çıkar almak isteyen.

Yalnız şöyle bir durum var.
Binanın hemen dibindeki sağ veya sol bina için geçerlidir bu cepheleri aynı olduğunda.
Daha uzaktaki binalar için dağıtım olursa eğer direk binaya gelen kalın olan hattı uzatmaları lazım.

Şöyle bir sorun olabilir.
Adres tanımlaması ciddi sıkıntı oluşturabilir. Düzeltilmeyecek bir durum değil. Sadece bağlantı yapısını doğrulamaları gerekli.

1 Haftada fiber altyapı vaadi üzerine fiber gelecek umuduyla başvuru yaptığınızda Türk Telekom tarafından aranıp bölgenizde planlanmış fiber altyapı çalışması bulunmamaktadır yardımcı olabileceğimiz başka bir konu var mı diyerekten talebinizi sonlandırıyorlar.

1 Haftada fiber altyapı vaadi üzerine fiber gelecek umuduyla başvuru yaptığınızda Türk Telekom tarafından aranıp bölgenizde planlanmış fiber altyapı çalışması bulunmamaktadır yardımcı olabileceğimiz başka bir konu var mı diyerekten talebinizi sonlandırıyorlar.
Evet aynı sorunu ben de yaşadım ama ben İstanbul'da yaşamıyorum gerçi ne farkeder zihniyet aynı.

Merhaba sosyal, 2019'un sonunda Türk Telekom CEO'sunun 2020'de "İstanbul'da talep eden her müşteriye 1 haftada fiber altyapıyı yaşadığı sokağa getireceğiz." vaadine karşılık birçok kişinin fiber altyapı başvurusu yaptığını düşünüyorum. Bu çağrıya karşılık kimler başvuru yaptı ve nasıl bir sonuç aldılar? Deneyimleri paylaşırsanız bilgisi olmayan arkadaşlarda bilgilensin.

Ek olarak;

Bina girişine T11 fiber toplama kabini koyulacak. Aklımdaki soru şu binaya koyulan T11 fiber toplama kabini binaya özel mi? Yoksa farklı binalarda talep ederse onlara da hizmet verilebiliyor mu? Normal bir sokakta yaşıyorum, site vb. değil.
Aga 1,5 yıldır uğraşıyorum getirmek için ya ne 1 haftası arıyorum port yok arıyorum ekiplerimiz çalışıyor falan filan cart curt ofislerine gittim başvuru yapmaya 1 yıl önce elime bir tomar kağıt tutuşturup geri gönderdiler.

Sayın cumhurbaşkanımızın "Fiber hat konusunda engel çıkaranlar karşılarında bizzat şahsımı bulacaklarını bilmeliler." açıklamasından sonra verilen vaattir.

Tutulup tutulmadığını bilemiyoruz çünkü daha 2020 2. ve 3. çeyrek BTK verileri açıklanmadı. Ama şahsi fikrim tutulmadığı yönünde. Eğer tutulsaydı hala İstanbul göbeğinde Superbox almak zorunda kalan insan kalmazdı.

Ben 1-2 ay önce yapmıştım, yaklaşık 2 hafta önce mahallemize fiber geldi. Kullanıma 6 ay içinde açılacağını söylediler. Forumda öğrendiğim bilgilere göre sadece saha dolabına kadar gelecekmiş, kendi evime getirmem için ayrı bir hat çekmem gerekliymiş.

Şu anlık yalnızca 3 mahalle ismini verdiler bana.

İstanbul'u bilmemde Eskişehir'de sokakta Superonline kazı yaptı. Bitince oraya geçeyim dedim. Altyapı desteklemiyor cevabı verdiler. Sokağı nadasmı yaptınız geri zekalı altyapı yokmuş. PTT md ikiyüz metre mesafedeyim. Fiber istedim. Hala bakır kablolarla bina dışından çakma fiber hizmeti veriyorlar. Şükretmek lazım bizde dağ başında olup hattımız bile çekmese ne yapacaktık.
Eğer gavurcell veya düşman bir ülke sektore girerse emin olun sözünde durur. Bizim eşkiyalar gibi soymazlar.

Sahtekarlığın kitabını yazabilecek kadar adiler. İstanbul'da oturuyorum. Berbat ötesi hat değerlerim var. Fiber dönüşüm için müdürlüklerine dilekçe vermeye gittim. Aynen şu şekilde bir konuşma yaşandı:

+(Dilekçeyi verdikten sonra, adres ile altyapıma baktı.) Ee, sizin orda var internet?
-Tamam var ama hat değerlerim çok kötü, fiber dönüşüm istiyorum.
+Sizin orası yatırımlık yerler, oralara fiber getirilmez. Zaten varmış işte internetin. Binalarınız eski.
-Binalar 20 yıllık. Ve şu an internet sözleşmemi iptal ettiğim anda yeniden internet bağlatamam, port yok. Kadıköy'de çok daha eski binalarda yıllardır fiber internet var. Oralardaki fiber müşterileri de aynı parayı verecek, gelirse eğer biz de aynı parayı vereceğiz.
.
.
.

Konuşma bu şekilde kalitesiz, hiçbir sonuca varılmayacak şekilde devam etti. Benimle konuşurken bile arkaplanda açtığı şarkısını kapatmaya tenezzül etmeyecek kadar insanlık dışı bir elemandı. Kalitesiz bir personel olduğunu net olarak belirtiyorum.

Dilekçe vereli 2 aydan uzun zaman oldu. Bana hiçbir cevap verilmedi. Normalde resmi olarak 14 gün içinde geri dönüş yapmaları gerekiyor.

Sonrasında CİMER'e yazdım. Bütün durumu uzun uzun anlattıktan sonra Altyapı Bakanlığına yönlendirdim. Onlar da BTK'ya yönlendirdi. BTK'nın verdiği cevap da özetle şöyleydi:

"Bizi olaya karıştırma, şikayetin varsa işletmecine bildir. Çözülmüyorsa THH'ye git. Biz işletmecinin şikayetleri değerlendirmediği durumda ilgileniyoruz."

Halbuki ben onlara dilekçeme cevap verilmediğini de söylemiştim. Tekrar söylüyorum. BTK'da bana cevap veren kişi de Türk Telekom'daki Erişim Planlama birimindeki personel de vasıfsızdır.

Bu arada saygısızca, bangır bangır dinlediği müziği de kapatmadan benim söylediklerime lakayıt cevaplar veren birim, İstanbul/Pendik Türk Telekom Müdürlüğüdür. Sosyal bir platformda ifşa ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı