Türk toplumu neden bu kadar geriye düştü?

Başlıca nedenlerden sadece bir tanesi: Her işe inançların karıştırılması.

Dini değerleri, hayatın her noktasına uyarlama çabası ve bu bağlamda, istisnasız her konuda mutlak yol haritası bilerekten toplumsal yaşamın sorgusuz sualsiz aynı doğrultuda sürdürülmesi vesaire vesaire...

Çok neden var aslında.

Aslına bakarsak, toplumumuz geçmişte de çoğu konuda hep gerideydi ve halihazırda hâlâ aynı doğrultuda geride kalmaya devam ediyor.

Sonradan edinilen sözde gözlemle "neden geriye düştü" demek doğru değil; kendimizi bildik bileli hep gerideydik zaten.
 
Araştırmadığı ve +50 yaş amcaların dediklerine fazla bağlandıkları için. Avrupa bizi kıskanıyorsa bunun sebebi bu şartlarda nasıl hala hayatta kalabildiğimizdendir.

Bence de en büyük sorun bir yerden bir şey duyuyoruz sanki o doğruymuş gibi o bilgiyi hafızamıza atıyoruz araştırmıyoruz belki eğitim sistemi düzelirse kanunlar doğru uygulanırsa üretim yapılırsa bu ülke bir tık düzelebilir.
 
Her işe inançların karıştırılması; dinin, hayatın her noktasına uyarlama çabasına girişilmesi vs. vs.

Çok neden var aslında.

Aynen çok yobaz var ortada.
Din işleri ülke içindeki ayrılıkçık hala sağ sol tartışıyoruz bunlar bitmeden bu ülkenin kalkınması çok zor.

Bizim birlik olup bu ülke için ne yapabiliriz diyeceğimiz yerde nankörlük yapıp kavga ediyoruz durumumuz kötü.
 
Başlıktan da anlayacağınız üzere sorum şu: Türk toplumu ne oldu da bu kadar geriye düştü?

Maalesef milletimiz öğrenmiyor, görmüyor, duymuyor, araştırmıyor böyle olunca da cahillik, ayrımcılık, kavgalar, etnik gruplar ve sayamayacağım daha fazlası maalesef.
 
Devleti devlet baba olarak görmesinden dolayı. Adam "devlet köprü yapıyor, devlet yol yapıyor "diyor. Ya o para senin verginden geliyor, senin paran ile yapılıyor! İnsan gider bakar bir nasıl yapılmış diye. Adamlar 5 TL olan malı 15 TL para vererek alıyorlar. Bu 10 TL nereye gidiyor diye sorması lazım ama umurunda değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı