Türkçe kuralları hakkındaki görüşleriniz?

Asıl sorun ceza alındığı zaman üyelerin kendilerine hakaret edildiğini sanıp büyük kızgınlık duyması. Sadece bir ceza. Bu kadar büyütülecek bir şey yok ki arkadaş.
 
Aslında önceleri baya zorlandım. Bir sürü uyarılarım oldu. Sağolsun Burak Alkan kardeşim benle uğraşıp durdu:) Ama Türkçe kurallarının önemini başka forumlara girince anladım. İçindeyken anlayamıyorsunuz. Ama güzel Türkçe'ye ve kurallara alıştınız mı da değerini anlıyorsunuz.
 
Aslında önceleri baya zorlandım. Bİrsürü uyarılarım oldu. Sağolsun Burak Alkan kardeşim benle uğraşıp durdu:) Ama türkçe kurallarının önemini başka forumlara girince anladım. İçindeyken anlayamıyorsunuz. Ama güzel türkçeye ve kurallara alıştınız mı da değerini anlıyorsunuz.
6 tane yazım hatası yapmışsın ha gayret az kaldı, bitireceksin yakında yazım hatalarını. ;)
 
Her şeyden önce insana saygı olarak görüyorum bunu, diğer kullanıcılara daha en başından saygı göstermiş oluyorsunuz. Yanlış anlamaların önüne geçerek bilginin doğru bir şekilde kullanılmasının önünü açıyor. Kısacası ortam kalitesini arttırarak herkesin rahatını sağlamaya çalışıyoruz.
 
Her platformda Türkçe kurallarına uymaya özen gösteririm. Yazının hem kolay anlaşılabilirliği hem de vakit kaybı yaratmaması bakımından Türkçe kurallarına uymanın önemli olduğunu düşünüyorum.
 
Ben de yazarken, de eki dahi anlamında olduğu için ayrı yazılır adamım.
Ben düzelteyim de mahkemede ceza alma :)

Bu en büyük sorunlardan biri. Bir de soru eklerini bitişik yazma sık karşılaşılan bir durum.

Çok ilginç bir sorun ise -abilmek ve -ebilmek eklerini ayrı yazılmadığı halde ayrı yazan kullanıcılar...
 
Yazım kuralları sadece güzel Türkçe olarak değil, anlam kargaşasını ortadan kaldırmak için konulmuştur.
Oda kelimesi ile O da kelimesinin anlamları çok farklıdır. Bu tür hatalar bir cümlede bir araya geldiğinde ciddi anlam farklılıkları olabiliyor ve yanlış anlaşılmalara dahi sebep olabiliyor.
Bu yüzden yazım kurallarının çok önemli olduğu bir gerçektir.
 
Ben de yazı yazarken imla kurallarına çok dikkat ederim. Elimden geldiğince yazım yanlışı yapmamaya çalışırım. Bu kurallara uyulduğu zaman, forum ortamında üyenin karşılaştığı sorunu daha iyi anlayıp, hemen cevap verebiliyoruz.

Günümüzde, televizyonda verilen son dakika haberlerinde de imla kurallarına uymuyorlar. Bu da çok kötü bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu forumda baya uyarı aldım,artık düzgün yazıyorum :D

Sen mi yoksa ben mi! Admin işini bıraktı, bana Türkçe öğretiyor. Benim açımdan iyi ama adamı işinden ediyoruz. Topluca kovulmazsak iyidir. Bir de nasıl yazılacağını bilmiyorum. Diksiyon dersi mi almamız lazım? Baksana nereye virgül koyacağım göremiyorum bile.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı