Türkçe oyun istiyoruz protestosu fazla radikalleşerek ana hedefinden çıktı

Beyler artık şu İngilizce öğren argümanı gerçekten sıkmaya başladı. Gerek bu forumda gerekse başka platformlarda 96745783469065 kere tartışılan konular bunlar.
Herkesin kendi dilinde oyun oynama ve bunu talep etme hakkı var.
Tabi ki kendiniz için İngilizce öğrenin.
Fakat böyle konular bağlamında İngilince öğrenin demek; açım diyen adama yemek ye, veya sokakta kaldım diyen adama ev al demekle tam olarak aynı şey.
Mesele İngilizce öğrenmek ya da bilmek değil, mesele kendi ana dilinde ürünü tüketmek.
Anlayın artık bunu.

Bu olayı başlatan kişinin ilgi meraklısı birinden fazlası olmaması (Başkasının başlattığı kampanyayı desteklemek yerine kendi kampanyasını oluşturması gibi), yine Türklerin bir oyuna Türkçe gelmesine karşı çıkması derken şimdi bir de başımıza Türkçe isteme konusunda fazla radikal olanlar ve aptalca şeyler yapanlar (Emin olun bunların hiçbiri bir oyuna Türkçe gelmesini desteklemeyecek.) Ortaya çıktı.
Bir örneği de aşağıdaki postta:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Katılıyorum, Rockstar Games resmi bir sunucu açmış mesela açıldığı gibi oraya bayrak spamlayalım demişler. Orada oyun konuşulması lazım zaten sohbet cayır cayır akıyor üstüne bayrak spamlarsan o sohbette daha da rahatsız eder ve bunu sohbet kanallarında yaptılar sunucuda bir forum oluşturarak değil. En sonunda Rockstar bayrağı banladı sunucudan.

Katılıyorum, Rockstar Games resmi bir sunucu açmış mesela açıldığı gibi oraya bayrak spamlayalım demişler. Orada oyun konuşulması lazım zaten sohbet cayır cayır akıyor üstüne bayrak spamlarsan o sohbette daha da rahatsız eder ve bunu sohbet kanallarında yaptılar sunucuda bir forum oluşturarak değil. En sonunda Rockstar bayrağı banladı sunucudan.
Aynı spam yapan insanlar muhtemelen yakında "Rockstar Games ırkçı arkadaşlar. Sunucularından Türk bayrağını banlamışlar." diye şikayet edeceklerdir.

Bu devirdi İngilizce'yi öğrenmemek için ısrar etmek bence bundan daha kritik bir konu.

İngilizce ne alaka onu anlamadım konu Türkçe dil desteği İngilizce dil desteği değil yanlış konuya yazdınız herhalde.

Ben zaten ingilizce öğrenmek istesem oyunu açar ingilizce oynarım keza fransızca öğrenmek istesem oyunu açar fransızca oynarım almanca öğrenmek istesem açar almanca oynarım sorun bu değil ki, sorun; dil seçenekleri arasında türkçe bulunmaması. Dublajda dünyada bir numara olan bizim oyunlarda dilimiz bulunmuyor. Bu bence prestij açısından da iyi değil.

@NotAKnightAnymore hocam az önce bir arkadaşım bana Steam Chat üzerinden bir kaç ekran görüntüsü attı, Rockstar’ın sunucusunda Turkish Community forumu kısmında millet Hintlilere ırkçılık yapıyor gidip Hintli bir adamı çağırıp Türkler Hintlileri sevmiyor falan demişler. Yapmayın diyenlere yok Kürt müsün falan diyorlar hani bu iş artık çığırından çıkmadı mı? Başkaları sohbette yayınladıkları Türk bayrağı spamlarına “nobody cares” yazınca X’te gündemi basıyorlar ama.

Hedef güzel ama uygulama çok kötü. Ne yapması gerektiğini bilmeyen kişi gidiyor bulduğu her yere elli tane mesaj atıyor. Adam dil desteği talep etmek için gidiyor şirketlerin maillerine, forumlarına, kanallarına ve yorumlarına sürekli spam atıyor. Bu yaptığı spam moderasyon tarafından cezalandırılınca karşı taraf ırkçı oluyor. Adam gelmiş "Abi Rockstar sunucusunda bayrağımızı yasaklanmışlar ırkçılar." diyor. Adamların sohbet kanallarını kullanılamaz hale getirerek mi ekleteceksin kendi dilini? Çok güzel başlamış, düzgün bir amaca hizmet eden şeyleri bile bu hale getirebildiler. Bu olayları başlatan kişi muhtemelen bu kadar fazla destek alacağını düşünmüyordu. Şimdi ondan hedef bekleyen kocaman bir kitle var, o da bu kitleyle ne yapacağını bilemeyip bütün tuşlara basmaya başladı. Umursanmayacağını, görülmeyeceğini ve görülse bile cevap vermeyeceklerini bildiği hesaplara yazarak bir şey yapıyormuş gibi görünmeye çalışıyor. Arka planda gerçekten işe yarayacak şeyler yapıyor olabilir, orasını bilemem. Ama gidip olaylarla hiç alakası olmayan hesaplardan hesap sormaya da gerek yok. Yaptığı bazı paylaşımların yorumlarına bakarsanız genellikle yaşı küçük kişilerin "Abi şuna da baskı yapalım.", "Abi şöyle bir paylaşım yapmışlar hemen yorumlarına "Abi şöyle bir oyun varmış oraya da bakalım." diye sağa sola "saldırmaya" başladığını görürsünüz. Çok kolay gaza gelen ve gaza gelmeyi de çok seven bir milletiz. Kitle Mustafa'nın, Mustafa da kitlenin gazına geliyor ve kısır bir döngüde kalıyorlar. Bakalım bu işin sonu ne olacak?

Yeni konular

Geri
Yukarı