Türkçe yama indirdikten sonra hesaplar hacklendi

MrSaplingTR

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
2 gün önce bir oyuna ait Türkçe yamayı indirip kurduğumda başıma bir şeyler geldiğini düşünmüştüm. Dikkatsiz davranarak .MSI uzantılı uygulamayı kurdum.
1 gün sonra Instagram'da tanımadığım insanları takip etmeye başladığımı görünce korktuğumun başıma geldiğini anladım. Instagram, Facebook, mail adreslerim gibi kişisel mecraların tümünün şifrelerini hiç kullanmadığım şifrelerle değiştirdim. Her birine farklı bir şifre belirledim. Ayrıca fark ettiğim andan itibaren virüsü yiyen PC'yi sadece offline olarak gerekli bilgileri almak üzere yedekleme amaçlı kullandım. Hemen format attım. Temiz kurulumla Windows 11 kurulumu yaptım. KMS tarzı şeyler kullanmadım.

Fakat bugün Steam'e girdiğimde ucuz olan itemlerimin satıldığını ve satılmaya çalışıldığını gördüm. Neyse ki bıçağım Steam Guard'a takılacağı için denememişler bile.
Steam bilgilerimi de değiştirdim.

Başıma gelen bunca olaydan sonra başka neleri düzenlemeliyim bu neden kaynaklanır? Google Chrome bilgilerim çalınmıştır diye şüpheleniyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim?

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm hesaplarınızda tüm cihazlardan çıkış yapın ve parolalarınızı telefondan ya da başka cihazdan değiştirin. Evet genelde tarayıcıya kayıtlı bilgilerinizle hesaplara sızıyorlar.

Bana da sadece işlemcimi sömüren virüs bulaşmıştı. Birçok kişi bu sorundan muzdaripler.
Yapılacak neredeyse her şeyi yapmışsın. Bir daha Google hesabını kontrol et. Gözden kaçırdığın bir şey yoksa tamamdır yani.

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. Tarayıcı çerezlerinizi temizleyiniz.

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. Tarayıcı çerezlerinizi temizleyiniz.
Ondan sonra mail hesaplarınızın şifrelerini değiştirip içerisindeki tüm kullanıcıları çıkartınız.

Merhaba,
2 gün önce bir oyuna ait Türkçe yamayı indirip kurduğumda başıma bir şeyler geldiğini düşünmüştüm. Dikkatsiz davranarak .MSI uzantılı uygulamayı kurdum.
1 gün sonra Instagram'da tanımadığım insanları takip etmeye başladığımı görünce korktuğumun başıma geldiğini anladım. Instagram, Facebook, mail adreslerim gibi kişisel mecraların tümünün şifrelerini hiç kullanmadığım şifrelerle değiştirdim. Her birine farklı bir şifre belirledim. Ayrıca fark ettiğim andan itibaren virüsü yiyen PC'yi sadece offline olarak gerekli bilgileri almak üzere yedekleme amaçlı kullandım. Hemen format attım. Temiz kurulumla Windows 11 kurulumu yaptım. KMS tarzı şeyler kullanmadım.

Fakat bugün Steam'e girdiğimde ucuz olan itemlerimin satıldığını ve satılmaya çalışıldığını gördüm. Neyse ki bıçağım Steam Guard'a takılacağı için denememişler bile.

Başıma gelen bunca olaydan sonra başka neleri düzenlemeliyim bu neden kaynaklanır? Google Chrome bilgilerim çalınmıştır diye şüpheleniyorum.

Google kayıtlı şifreler kısmından hesabınızda kayıtlı olan tüm şifrelerin değiştirildiğinden emin olun.
Her ihtimale karşı yedek bir Google hesabı oluşturup iki hesabı bağlayın.
2 faktörlü doğrulama varsa etkinleşirin. Ve son olarak Google cihazlarınıza bakıp size ait olmayan cihazları çıkarın.

Geçmiş olsun, konuya indirdiğiniz Türkçe yamayı ve siteyi de verirseniz (en azından sitenin tam adı olmasa bile kısaltması vesaire gibi) başka arkadaşların başına gelmemesi için iyi olur diye düşünüyorum.
Direkt link verecektim ama girmeyin diye vermek istemedim.

Site adı "
turkceyama22.com
"

Google kayıtlı şifreler kısmından hesabınızda kayıtlı olan tüm şifrelerin değiştirildiğinden emin olun.
Her ihtimale karşı yedek bir Google hesabı oluşturup iki hesabı bağlayın.
2 faktörlü doğrulama varsa etkinleşirin. Ve son olarak Google cihazlarınıza bakıp size ait olmayan cihazları çıkarın.
Bu pek mümkün değil 1000'e yakın şifre var. Hiç girmediğim siteler bile var. Önemli olanları en azından denk geldiklerimi değiştirdim. Tavsiyeler için teşekkürler.

Ayrıca bu çalınan Google Chrome verilerime ulaşamamalarını nasıl sağlarım? Tüm cihazlardan çıkış yaptım ve tertemiz şifrelerle değiştirdim. Yine de ara ara ataklar olacak böyle belli ki. En temizi tüm şifreleri gözden geçirmek gibi duruyor.

Site adı "
turkceyama22.com
"

Bu pek mümkün değil 1000'e yakın şifre var. Hiç girmediğim siteler bile var. Önemli olanları en azından denk geldiklerimi değiştirdim. Tavsiyeler için teşekkürler.

Ayrıca bu çalınan Google Chrome verilerime ulaşamamalarını nasıl sağlarım? Tüm cihazlardan çıkış yaptım ve tertemiz şifrelerle değiştirdim. Yine de ara ara ataklar olacak böyle belli ki. En temizi tüm şifreleri gözden geçirmek gibi duruyor.
Ah be kardeşim dikkat etseydin keşke. Sitenin ismine bak turkceyama22 nedir.

Site adı "
turkceyama22.com
"
Tam anlamıyla mimli bir site hocam, tüm verileri ele geçirdiğine dairde yorumlara denk geldim, adı bile ofsayt zaten. Arkadaşların tavsiyelerini uygulayın. Maillerinize kayıtlı kart bilgileriniz falanda varsa kartlarınız içinde dikkatli olun.

Merhaba,

Zaten diğer arkadaşlar söylemiş gereni. Ben de eğer değiştirmediysen e-Devlet'in de şifresini değiştirmeni, 2 faktörlü doğrulamayı açmanı ve Profilim -> Erişim Kısıtlamaları -> Yurt dışından erişimi kapalı hale getirmeni tavsiye ederim.

Tarayıcının ve Google şifre yöneticisini bir kontrol et belki aile fertlerinin şifresi ile giriş yaptıysan onlara da aynı işlemi yap. Ben annemin e-Devlet'i için telefona kod geldiğinde anlamıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı