Türkiye 2.dünya savaşında Mihver devletlerine katılsaydı ne olurdu?

RUSHTOB

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
3.223
Makaleler
1
Çözümler
8
Ülke daha yeni kurulmuştu. Teknoloji yok, adam az. Savaş yorgunluğu var vs. diyebilirsiniz. Haklısınız da. Fakat yeni bir cephe, bölünen asker sayısı demek. Şöyle anlatayım; şimdi 1 tane cephe var. Oraya 500K asker dizmişsin ama bir tane daha cephe açılırsa oradaki askerleri 2. cepheye getirmek zorunda kalırsın.

Şimdi sadede gelmek gerekirse Türkiye 2. Dünya Savaşı'na katılsaydı Mihver %70 ihtimalle kazanırdı çünkü Kafkas cephesi demek oradaki Gürcü ve Türk halkını tetiklemek demek. Sen eğer burada hamleleri doğru yaparsan savaşı kazanırsın. Örnek vermek gerekirse Bakü'ye girdiğimiz zaman Bakü petrolleri Türkiye'nin eline geçerdi ve işgal altında olan Yunanistan üstünden Almanya'ya petrol desteği verilirdi. Tamam, geldik, girdik Bakü'ye. Bitti mi? Hayır. Almanların savaşı kaybetmesinde rol oynayan Stalingrad var. Almanlar Moskova yerine Stalingrad'ı tercih etti ve orduyu Moskova yerine buraya götürdü. Eğer göndermeseydi kış gelmeden Moskova'ya girebilecekti.

Şimdi diyeceksiniz Moskova'da 1.5M Sovyet askeri vs. Arkadaşlar savaşta piyade neredeyse hiçbir şeydir. Sen eğer piyadeye saçma sapan bir tüfek verirsen istersen 10M piyade olsun 10/1'i olan son model silahlı adamların yanından bile geçemez.

Biz Kafkas cephesine geri dönelim. Kafkaslardan Stalingrad'a girdik. Kırım'ı aldık, ilerliyoruz. Yukarıdan da Almanlar ile birlikte Türk safında bulunan Panzer ve Panther tankları son sürat ilerliyor. Bu sırada Fransız mandası Suriye ne olacak diyecekseniz, ben de Vichy Fransa'sı diyeceğim.

Neyse girdik Moskova'ya, lakin anlatmayı unuttuğum bir şey var. Akdeniz cephesi. Akdeniz cephesinde maalesef doğru düzgün yerleştirme yapamazsak yenilme ihtimalimiz çok yüksek. Maalesef o zamanlar Türk ve Alman donanması İngiliz donanmasının yanından bile geçemez fakat İtalya var. İtalya belki Malta üssünü ele geçirirse Akdeniz'e giriş çıkışlar bizim elimizde olur, bu yüzden bu Akdeniz cephesinin kapandığını düşünebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletlerinin ne kadar çıkarcı ve petrol bağımlısı bir devlet olduğunu biliyoruz. ABD'nin yanına gidip Molotov anlaşması gibi bir anlaşma veriyoruz ve %95 ihtimal ile kabul ediyorlar.

Şu ana kadar doğu cephesini anlattım. Şimdi sıra Mısır cephesinde. Her ne kadar kağıt üstünde Vichy Fransa'sı kukla olmasa da aslında kukla ve Alman baskıları sonucu Suriye ve Lübnan Türk hükümetine bağlanır. 20 sene önce buralarda savaşmış olan askerler bulunup bölgenin detaylı analizi yapılır ve Mısır ve Orta Doğu cephesini açmış oluruz. İngilizlerin bu gibi topraklarda pek bir bilgisi olmadığı için ilerleriz ve ilerleriz. Bir süre sonra İtalya dayanamaz ve Malta adasını kaybeder. Bu demek olur ki İngilizler geliyor. Fakat üstün olduğumuz gören İspanyollar saniyesinde Mihver'e katılıyor ve Cebelitarık'ı kapatıyor. Bu sırada Portekiz'e saldırıp Portekiz donanması ile donanmasına güç katıyor ve Almanlar İngiliz-Fransız kanalına gemi çıkartıp İngiliz anakarasına çıkmaya çalışıyor ve ilk denemede başarısız oluyor.

Hitler'in emri ile çıkartma yapılacak bölge Alman ağır bombardıman uçakları tarafından dümdüz ediliyor. 2. defa denemeye çalışıyor ve başarılı oluyor. Şimdi Asya cephesine gelelim. Asya'daki İngiliz kolonilerine bağımsızlık ve tam destek sözü verilip Asya cephesi kapatılıyor. Bu sırada Londra'ya giren Hitler. Bir dakika ne oluyor! Anneeee 5 dakika daha.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi ihtimalle savaş 1-2 yıl daha uzardı, her türlü kaybederdik. Boş yere Türk milliyetçiliği kasmaya gerek bu konuda her senaryonun sonucunda bu savaşın sonu bizim için kötü giderdi.
Gece yaklaşık 4 saat HOI 4 oynadım ardından da marş açtım. Kafa güzeldi yani. Ama sonunu okumadın galiba.
 
Almanlar önce kendilerini düşünürdü. Gerekli asker olsaydı zaten savaşı kazanırlardı. Ekipmanları zor verirlerdi ekonomi çökmüştü.
 
Almanlar önce kendilerini düşünürdü. Gerekli asker olsaydı zaten savaşı kazanırlardı. Ekipmanları zor verirlerdi ekonomi çökmüştü.
Almanların en büyük hatası Sovyetlere saldırmak oldu. Aga niye saldırıyorsun? Molotov var işte. Güzel gani gani petrol akıyor. Bekle 2 sene daha. Ayrıca İran'ı kandırıp Orta Asya cephesi de açabilirdik. Hatta eğer savunma dizilmezse İran Moskova'ya kadar bile girebilirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı