Hiçbir şey eski tadını vermiyor sonuna kadar katılıyorum. Buna tek yönden bakmadan açık bir şekilde anlatacağım. Ekonomiden başlayalım. Çok açık bir şekilde bundan 5 yıl önce veya 1 yıl önce bile insanların alım gücü daha iyiydi enflasyon daha düşüktü. Hükümet ülkeyi dinle yönetmeyi seviyor. Cami okuldan daha önemli onlara göre. Devlet okulları o kadar ilkel ki, kendini mafya zanneden kişiler karışıklık çıkarıyordu ve gereken cezayı almıyorlardı. Okullarda her şey eksik çoğunda daha bir laboratuvar bile yok. Her ülkenin yatırım yapması gereken en mantıklı şey okullar olmasına rağmen. LGS'den düşük bir sonuç alırsan zaten kötü olan çoğu okulun arasından daha da kötüsüne gidiyorsun. Okula gidebilmek için 1 yıl boyunca her gün 3 saat otobüs yolculuğu çektim. Müfredat desen daha evrim bile yok. Din kültürü seçmeli bile değil. Toplumumuz okulların bu hali yüzünden düzgün yetişemiyor. Her şey o kadar fazla insanların üstüne gelmeye başladı ki tahmin ederim 10 yaşındaki çocuğun bile gelecek kaygısı vardır (sosyal medya ve diğer şeylerden öğrenip.) Kışın bile durakta 1 saat boyunca otobüs beklediğim oldu. Tarıma bile gerekilen destek verilmiyor. Tüm ülkenin tarıma elverişli olmasına rağmen. İnternet çağında ortalama internet bağlantı hızı da 17, yıl 2022 olmasına rağmen. Yine yıl 2022 olmasına rağmen hala 15 milyon kişinin yaşadığı kenti sel basıyor. Yukarıdakiler ise biz halktan yanayız diye pankartlar asmaktan başka bir şey yapmıyor. Daha bunlar düzene giremiyor. Ayrıca her şeyden kötüsü daha oy verecek birisini bile bulamıyorum. Hepsinin ayrı olarak sevmediğim yanları var. Kimseden umutlu değilim. Gençliğimin diğer ülkelere kıyasla boşa geçtiğini biliyorum. Tüm bunların yanında her şeye rağmen çoğu konuda başarılı olan insanlarımıza teşekkür ediyorum.
Ek olarak; birkaç yıl önce de bu anlattığım şeyler fazlasıyla vardı. Eskinin tadı da o kadar iyi değildi.
Anlatmaya çalıştığım şey de bu zaten hocam fakat en ufak Mansur'un Ekrem'in yanlışlarından bahsedince aktroll ilan ediyorlar. Tek insana bilgisayar algısı yapıyorlar böyle olduğu sürece oylar sürekli bölünür ve tayyip kazanır. Mantıklı çözüm artık CHP mhp akp algısından kurtulup başka partilere yönelmek ne mansur ne Ekrem'miş arkadaş ya sanırsın hatasız.