Türkiye'de inançsız olmak

Din konusunda size böyle davranan birine sadece "Size kendimi öyle gösterip kötü şeyler yapmamı mı isterdiniz yoksa gerçeği söyleyip çok daha iyi biri olmamı mı?" diye sorun. Oturup düşünsünler az...
 
Hocam onlar öyle değil tüm Müslüman'ları aynı anlama katmayın herkes öyle değil.
Türkiyede zaten başlıca 3 tip müslüman var.

1. Deistler gibi olanlar, yer yer dinin gerektridiği kurallara uymayan, İslam hakkında bilgisi olmayan, avrupada veya başka bir ülkede doğsa bulunduğu coğrafyanın dinine inanacak olan ve ona dini öğreten kişilerden dolayı inançsız insan görünce kinlenme tarzı şeyler yaşan.
2. Yine yukardaki gibi din hakkında çok bilgisi olmayan ama beyinleri gelişmiş empati gibi kavramlara sahip inançlara saygılı. ( Bunlar bilmeden şirk işleyerek yani Allahın koyduğu kurallara karşı hareket ederek bilmeden dinden çıkıyorlar.)
3. Dinden gerçekten anlayan şeriatçı islamı olduğu gibi kabullenmiş kişiler (%15 civarı var bunlardan ülkede) islamiyet zaten kabullenmek, teslim olmak demek. Bunlara yetki verirsen ilk heykelleri yıkar, sonra dinsizleri keserler. islam konusunda bilgilidir, manüplsayon yetenekleri güçlüdür, aslında olmayan hikayeleri gerçekmiş gibi anlatırlar, anlattıkları hikayeleri dinlerken hikayesi bitince sor bunun kaynağı nedir diye yazılı bir metin sunmazlar, anlattıkları olaylar da hep önceden başka mekanlarda gerçekleşmiş dinleyen kişinin onu araştırabilecek imkanı olmadığı olaylar olur, bizim akrabalara eşe dosta anlattığımız askerlik anıları gibi.)

Gerçeği gerçekten bilmek istiyorsan, bildiğin her şey hakkında şüphe et.
 
a4fe797a883c81849dd3eac3e5131575.jpg

Müslüman'ım de geç, Afrika'daki kabileler daha medeniyetli.
 
Kimseye inancını belli etmek zorunda değilsin ki. Sadece inançsızlık için değil, inançlı olsan bile belli etme. Boş ver kendi içinde kalsın, nasıl olsa bu durum sadece seni ilgilendiriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı