Türkiye'de inançsız olmak

Evren yok olana kadar. Durum bu.

En doğru tepki:

4809-concern.png
 
Türkiye'de zaten başlaca 3 tip Müslüman var.

1. deistler gibi olanlar, yer yer dinin gerektridiği kurallara uymayan, İslam hakkında bilgisi olmayan, Avrupa'da veya başka bir ülkede doğsa bulunduğu coğrafyanın dinine inanacak olan ve ona dini öğreten kişilerden dolayı inançsız insan görünce kinlenme tarzı şeyler yaşan.
2. yine yukarıdaki gibi din hakkında çok bilgisi olmayan ama beyinleri gelişmiş empati gibi kavramlara sahip inançlara saygılı. ( bunlar bilmeden şirk işleyerek yani Allah'ın koyduğu kurallara karşı hareket ederek bilmeden dinden çıkıyorlar.)
3. dinden gerçekten anlayan şeriatçı İslam'ı olduğu gibi kabullenmiş kişiler (%15 civarı var bunlardan ülkede) islamiyet zaten kabullenmek, teslim olmak demek. Bunlara yetki verirsen ilk heykelleri yıkar, sonra dinsizleri keserler. İslam konusunda bilgilidir, manüplsayon yetenekleri güçlüdür, aslında olmayan hikayeleri gerçekmiş gibi anlatırlar, anlattıkları hikayeleri dinlerken hikayesi bitince sor bunun kaynağı nedir diye yazılı bir metin sunmazlar, anlattıkları olaylar da hep önceden başka mekanlarda gerçekleşmiş dinleyen kişinin onu araştırabilecek imkanı olmadığı olaylar olur, bizim akrabalara eşe dosta anlattığımız askerlik anıları gibi.)

gerçeği gerçekten bilmek istiyorsan, bildiğin her şey hakkında şüphe et.

Hocam 1-2 için bir şey demem ama genelleme konuşuyorsunuz ve en aşağı (süphecilik, kuşkuculuk) yani septisizm inancı hakkında söz bırakıyorsunuz isterseniz size her inançtan söz bırakayım şaka maka isterseniz tartışalım. tanrının adımlarını izle, ama asla takip etme Müslüman'ım ama deist sözü yazasım geldi.
 
Yani bir insan söylediği şeyleri yanlış olduğunu bile bile neden hala savunmaya devam edip yanlış bilgilendirir anlamıyorum. Benim Din hocam bayağı bilgili, Evrimi vesaire araştırmış bir kişilikti ama kabul etmiyordu. Bir ara derste sınıfta bayağı tartıştık sonraki gün kabullendiğini söyledi. Böyle testisli birisyidi :D inşallah herkese aynı hoca gelir.

Bizim dincide evrim hala teori aşamasında o yüzden kabul etmeye gerek yok diyor. Gram araştırmadığı söylediklerinden belli.
 
Zor bir durum, mesela bir yerde çalışacaksın senin kitabın yok sen her şeyi yaparsın gözüyle bakıyorlar. En son Fast food dükkanında çalışmıştım patronum sen niye cuma namazına gitmiyorsun, selam veriyorlar almıyorsun, hiç ağzından Allah diye bir şey çıktığını duymadım demişti, sonra ona durumu açıkladım ben dinsiz adama güvenmem dedi kovmuştu. Çoluk çocuğunuzu emanet ettiğiniz tarikatlarda, camiilerde din adamları çocuklara tecavüz ederken, milletin paralarını ceplerine indirirken yalan yanlış fetvalar verip milleti kin ve nefrete sürüklerken bir şey yok, ateist olduğun zaman sana bu her şeyi yapabilir bu insan değil gözüyle bakıyorlar hatta senin gibi dinden dönenlerin kellesi kesilmeli diyende olmuştu.
Ben 4 sene falan süleymancılar yurdunda kaldım İslam konusunda hatta diğerlerine de araştırdım 3 büyük din hakkında konuşabilir tartışabilirim, inançlar hakkında bazen beni ikna etmek isteyenler de oluyor ama dinler kimseye bir şeyi kanıtlayamaz. En son aldığım cevap şu oluyor kurandan bir ayet... “ey iman edenler! Size açıklanınca hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. (maide 101). Bundan ben ne çıkarabilirim?
Sonuç olarak inanamıyorum ve bu yüzden bazı yerlerden dışlanıyorum, hemen basıyorlar hayinsin, beynin yıkanmış, elin yavuru islama giriyor bizim ahmaklar çıkıyorlar vs. acaba biz ne zaman herkesin inançlara değer verdiği, ayrımcılık olmayan bir zamana ulaşabileceğiz.

Ben 1 yıl kaldım Süleymancılarda kaldım dinden soğuttu beni hatta çıktığımda 6 ay falan ateist oldum fakat sonra tarihtede peygamberler geçtiği ve köklü bir din neden uydurma olsun diye düşündüm şu an Müslüman'ım siz Süleymancılarda Mavi takke mi takıyordunuz?
 
Bir yakınımın ısrarına ağzımızdan Allah ismi geçsin diyerek gittiğim dergahta, gittiğim ilk gün 40 yaşındaki adama "Evladım sana uygun bir eş buldum. Şu şu kızımızın çocuğu 17 yaşında filan. Seni ona uygun gördüm." tarzı cümleleri duydum. İlk ve son dergaha gidişimdi. 17 yaşında be şerefsizin evlatları. 40 yaşındaki adama veriyorsun. Şuan ki aklım olsaydı, polise ihbar ederdim. Çocuk aklımla çekinip gitmedim.

Açıklara laf ederler ya kendilerinin de huyları bu yönde. Ha dinsiz de değilim. Evde namazımı kılarım. Ama kendini halife sananların dizinin dibinde hocam hocam diye ağızlarının içine bakmam. İslam en başta oku demiş. İslam akıl dinidir. Birilerinin güncel günahlarıyla sevaplarıyla hayatlarını değiştirenlere lafım. Azıcık aklınızı kullanın be.

Hala sakız çiğnemek orucu bozar mı diye sorular çıkıyor televizyonda. Arkadaşım bu kadar dindarsan açarsın en büyük kaynak Kuran. Oruç saatinde ağzına bir şey atmayacaksın diyor. Bunu da mı aklına getiremiyorsun.
 

Geri
Yukarı