Türkiye ile Rusya'nın ilişkileri nasıl olacak?

183206

Megapat
Makaleler
1
Sizce gelecekte Türkiye ile Rusya'nın ilişkileri nasıl olacak?
Rusya büyük bir ülke. Hem AB üyesi değil hem Amerika ile dost değil.
Tıpkı bizim gibi. Ben Rusya ile Türkiye'nin müttefik olmasını isterdim.

Sizce Türkiye ile Rusya'nın ilişkileri gelecekte nasıl olacak?

Ruslarla iyi de geçinsek kötü de geçinsek ABD ile doğrudan bir savaşa girmedigimiz sürece (ki çok da mümkün değil) hep Amerika'nın safında olmak zorunda kalırız çok ciddi bir savaş çıkacak olursa mutlaka bu iki ülke karşı karşıya gelecek.

Türkiye bir NATO ülkesidir. NATO'ya da Sovyet tehdidinden sakınmak için girmiştir. Yani doğu bloğuna karşı olan bir birlikte yer alıp, doğu ülkelerinin tehdidi sebebiyle o birliğe girip, doğu ülkeleri ile müttefik olmak ne kadar mantıklı, bu soruyu kendine sorabiliyor musun?

Gerek askeri teçhizat, gerek siyaset, gerek ekonomik olarak hiçbir şekilde müttefik olamayız. Bir anda ben şunla müttefik olmak istiyorum, oldum bitti şeklinde yürümüyor bu işler.

Ayrıca ezelden beridir düşmanın olan ve hala topraklarında gözü olan bir millete ne diye yaklaşasın ki?

Dostumuz yok(Türk ülkeleri dışında)çıkarlarımız var.
Türk Ülkelerinin Hemen hemen yarısı zaten Egemenliğini kaybetmiştir başka ülkelere boyun eğiyorlar
Amacım Türk Ülkelerini Kötülemek Değil Yanlış Anlaşılmasın

Türkiye bir NATO ülkesidir. NATO'ya da Sovyet tehdidinden sakınmak için girmiştir. Yani doğu bloğuna karşı olan bir birlikte yer alıp, doğu ülkelerinin tehdidi sebebiyle o birliğe girip, doğu ülkeleri ile müttefik olmak ne kadar mantıklı, bu soruyu kendine sorabiliyor musun?

Gerek askeri teçhizat, gerek siyaset, gerek ekonomik olarak hiçbir şekilde müttefik olamayız. Bir anda ben şunla müttefik olmak istiyorum, oldum bitti şeklinde yürümüyor bu işler.

Ayrıca ezelden beridir düşmanın olan ve hala topraklarında gözü olan bir millete ne diye yaklaşasın ki?
ABD de Türkiye topraklarında masumları öldüren teröristleri silahlandırıyor.
Saraylarına davet ediyor. ABD dostumuz mu ki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı