Türkiye neden böyle bir ülke?

Daha düzgünce yazsaydın keşke okumak çok Very Hard oldu. Yoksa Very Easy olurdu. Bütün şöyle konu açanlar aynı kafada zaten BTW (! BTW için.). Biri internette yazıyor "yha abi türkey çok kötü 18 yasina gelsem direkt beyın gocu yaaaaa matematıkten 25 almamın sebebı egitim sistemi "(Bilerek yanlış yazdım.) diğeri görüyor aynısını farklı şekilde yazıyor. Gençlerin ülkeden umudu kalmadı zaten, ne akıllısı ne çalışkanı ne tembeli. Umudu kalanların yarısı yaşlı diğer yarısı Almanya'da gurbetçi. Türkiye'nin kötü olması falan da bahane. Dersine çalışmak isteyen çalışır zaten. Ülkeyi kötüle kötüle sonra senin ne yararın var diyince ülke kötü nasıl yapayım. Hükümet beter halk daha beter. Sen dersine çalış hayatın düzelir zaten. Türkiye'yi sevmiyorsan ve dersine çalışıyorsan yurt dışı seni seve seve alır.
Dersine çalışsan ne yazar. Mühendis bile olsan alacağın max 10-15 bin tl İstanbul dışında da zor iş bulursun orda ev almaya kalsan en az 8-10 sene çalışman gerek araba alayım desen en az 5 sene daha. İnsanlar araba ve ev almayı lüks sanıyorlar herhalde. Sen yaşamak için gerekli olan şeyleri ömrün boyunca çalışsan zor alıyorsun. Aklı olan avrupa yada amerikaya kapağı atar neresi olursa olsun buradan iyidir. Ekonomi adamların umrunda degil sanki ülkede üretim var da doları umursamıyorlar böyle giderse dolar 100 tl de olur işte ozaman gerçekten aç kalırsın mühendisin bile yiyecek içecek alacak parası olmaz.
 
Ele demeyin yaw daşımız doprağımız altın yieenim. :Kappa:
 
1980'lerde millet sağ-sol kavgasından sokağa çıkamıyordu,
Yıl 2021. Galiba takvim eski kalmış. Ne yapalım? Sürekli sağ- sol kavgasına mı bakalım?
şimdiki nesil de iPhone 11'i yok diye ağlıyor.
En son ne zaman et yediniz? Neredeyse çoğu insan bayramdan bayrama et yiyor.
Siz zorluk görmemişsiniz. Beğenmeyen gidebilir ülkeden.
Pepegalık yapmaya devam!
 
Sistemi düzeltmek için ne yapıyorsun? (Şu andan itibaren seni kastetmiyorum)
Sistemi düzeltmeden önce kendimizi düzeltmeliyiz! Pek çoğumuz için geometrinin, kimyanın, fiziğin bir önemi yok! Neredeyse hepimiz okulda bir şey öğrenince bize fazlasını katacak bir şey yapıyoruz? İlk sorduğumuz şey bunun sınavda çıkıp çıkmayacağı.
Kaçımız okul saatinden 1-2 saat önce uyanıp kendimizi geliştirecek bir şeyler yaptık?
Gelecek nesiller şu anki yönetimi suçlamayacak! Hiçbir şey yapmayan bizi suçlayacaklar!
Yoruma, eleştiriye açığım.
Her sabah 6'da kalkıp o gün göreceğim dersleri tekrar ettim. Çalıştım. Günde neredeyse 10 saat çalıştığım zamanlar oldu. Ama bilin bakalım ne oldu ?

HİÇBİRŞEY.
Gelmiş yine ampul sever 🤣
Arkadaş orada konu sahibinin sözlerine bir gönderme yapmış. Açıkçası bende çok komik buldum. Ha ampule destek veriyordur orasını bilemem.
 
Bu konuyu açmaz olaydım. Konuyu tartışırız diye açtım. Fakat bazıları banal laf geçiriyor.
2023'te kurtulacağız inşallah.
 

Geri
Yukarı