Türkiye neden bu kadar sıkıcı?

Ben çok seviyorum ama nedense. Pencereden çıkıp batan güneşe baktığımda eski günlerimi hatırlıyorum ve içimde bir umut ışığı doğuyor. Fena sayılmayan bir bilgisayarım da var ve istediğim oyunu oynatıyor. Asgari ücretin üstünde bir maaşla Türkiye'de ölene kadar yaşayabilirim. Size de lafım yok bu arada, gerçekten de ekonomik sıkıntılar var ve insanlar başka ülkelere gitmek istiyor. Ben doğup büyüdüğüm ve ekmeğini yediğim vatanımı kolay kolay bırakamam.
 
Son düzenleme:
Sahte umut işte dostum. Namaz kılınca gelen mutluluk sahte bence, kendimşzş kandırıyoruz sadece. Hem namaz kılan, hem ibadet eden hem de zengin olan araplar var. Hiç düşündün mü bu kadar inanıyorum ama öldükten sonra ahiret yoksa benim dünya üzerinde bu kadar sınanmam boşa gidecek diye sorgulamayacak mısın? Yıllardır bizi dinle, imanla kandırıyorlar o yüzden zenginleşemiyoruz bir türlü.

Allah'a güveniyorum. Dediğim gibi çok dünyevisin. Namaz kılmak insana manevi olarak çok şey kazandırır huzur bulursun. Din senin içinden gelmediği için böyle düşünüyorsun.
 
Allah'a güveniyorum. Dediğim gibi çok dünyevisin. Namaz kılmak insana manevi olarak çok şey kazandırır huzur bulursun. Din senin içinden gelmediği için böyle düşünüyorsun.
Bana da yardım lazım;
 
Bana da yardım lazım;

Pardon anlamadım? Size nasıl yardım edebilirim?
 
Şu anda parasız nasıl eğlenmeyi düşünüyorsun?
Gökyüzünü izleyip hayal kurmak bile bana huzur veriyor. En basitinden sana eski güzel günlerini hatırlatan veya umut veren bir şey yapabilirsin. Parasızlık genele yayılmış bir problem zaten. Üstesinden kendin gelmen lazım, yardım edecek birisini bulmak zor.
 
Gideceğin ülke seni neden almalı, neler başardın? Aşırı fazla görüyorum ülkeden kaçıp gitmek isteyenleri ama tek yaptıkları istemek.
Öyle demeyin, hepsi aslında çalışkan çocuklar. Kesinlikle günün 3 saatini instagramda geçirmiyorlar. Kesinlikle yabancı dil öğreniyorlar. Kesinlikle kitap okuyorlar. Kesinlikle bilim hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Kesinlikle yazılım öğreniyorlar. Kesinlikle...
 
Inanin alakasi yok, bir alman da gününü ayni bir Türk gibi geciriyor aslinda. Hatta sohbet vs. anlaminda cok daha eglenceliyiz bile diyebilirim.

Öyle cilginlar gibi eglenmiyorlar aslinda. Ekonomik anlamda daha refah olduklari elbette dogru ama bu türkiyemizi sikici bir ülke yapmaz. Mesela ben Türkiye'de hiç sikilmiyorum hatta zamanin nasıl gectigini bile anlamıyorum.

Bahsettiginiz seyler cogu insanlarin "hayati nasıl yasamayi sectigiyle" alakali. Dolu dolu yasayan, üreten ve kendine bir seyler katan bireylerin sikilma gibi bir lüksü yok diye düsünüyorum.

Sevgiler :)

Eğleniyorlar gibi gözüküyor türk video çeken.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı