- Makaleler
- 3
Hocam özel konuşma nasıl yapılıyor bilmiyorum ondan buraya yazayım dedim. Doğum gününüz kutlu olsun.Hala 2008-2014 rap-pop müziklerinde kalan ben.![]()
Hocam özel konuşma nasıl yapılıyor bilmiyorum ondan buraya yazayım dedim. Doğum gününüz kutlu olsun.Hala 2008-2014 rap-pop müziklerinde kalan ben.![]()
Hocam özel konuşma nasıl yapılıyor bilmiyorum ondan buraya yazayım dedim. Doğum gününüz kutlu olsun.![]()
Hocam biz de aile sayılırız, yanınızdayım merak etmeyin.Çok teşekkür ederim, ailem bile hala bilmiyor.![]()
16-17 yaşında olması bu konuda gelişemeyeceğini mi gösteriyor? Ayrıca tüm phonk dinleyenleri ne ara analiz ettiniz de hepsinin cahil olduğunu belirlediniz makalenizi görebilir miyim? Şahsen kendim phonk dinlerken kendimi enerjik hissediyorum ve bazı işlerime daha da odaklanmama yardım ediyor. Böyle de düşünen birçok insan var. Bana göre de siz phonk dinleyenlerin tamamına cahil dediğiniz için de siz cahilsiniz.
16-17 yaşında olması bu konuda gelişemeyeceğini mi gösteriyor? Ayrıca tüm phonk dinleyenleri ne ara analiz ettiniz de hepsinin cahil olduğunu belirlediniz makalenizi görebilir miyim? Şahsen kendim phonk dinlerken kendimi enerjik hissediyorum ve bazı işlerime daha da odaklanmama yardım ediyor. Böyle de düşünen birçok insan var. Bana göre de siz phonk dinleyenlerin tamamına cahil dediğiniz için de siz cahilsiniz.
"T. D. K ya göre cahil;
(ca: Hil), Arapça cāhil
1. sıfat öğrenim görmemiş, okumamış:
2. sıfat ► bilgisiz:
3. sıfat, ağızlardan deneyimsiz, toy olan (delikanlı veya kız)."
Mesleğim alanına giren konularda tanımlama yapma hakkına herkesten çok sahibim.
30 yıllık müzisyenlik, kariyerimde 3 stüdyo sahibi olmak, yüzlerce sahne tecrübesi, müzik ve ses teknisyenliği bulunmakta. Buna rağmen kendime "prodüktör" demeye çok kolay cesaret edemem.
Kendinize prodüktör diyebilmek; iki tane video seyredip, fl stüyoda arka arkaya kendi üretmediğiniz başlalarına ait sapleları dizmek olduğunu düşündüren, sizin dinlediğiniz müziğin bu şekilde üretiliyor olmasından, kendinizi onu üretenler ile eşit saynamından ileri geliyor. Seviye o kadar üşük ki; iki tane kopyala yapıştır ile müzik eğitimi bile almadan kendinizi müzik yaptığınıza inandırıyorsunuz. Buna inanmak ta istiyorsunuz. Çünkü çabalamak işinize gelmiyor, kolay yoldan şöhrete, beğeniye olaşmak daha cazip.
"Phonk" müzik değildir. Müzik; müzik kularllarını bilen, eğitim almış kişiler tarafından üretilir. Sektörün tamamı sample dizer, o dizdiği seslerin ne armonisini ne de niteliğini bilmez. Üretilen bir şey yoktur ortada. Bunu dinleyenlerin de seviyesi onu anlamaya yetmez.
Not: Bunun arkasından -"ama sözlerde edebi unsurlar var, -"haksızlığa, adaletsizliğe isyan var." -" sokaklarda doğmuş bir taz". Şeklindeki karşılıklar ile başlayan yanıtlarınızı verebilirsiniz...
Aha vallahi de geldiNot: Bunun arkasından -"Ama sözlerde edebi unsurlar var, -"Haksızlığa, adaletsizliğe isyan var." -" Sokaklarda doğmuş bir tarz".. şeklindeki karşılıklar ile başlayan yanıtlarınızı verebilirsiniz...
Ama phonk memphisin soguk sokaklarından gelen bir tur
Phonka bir müzik değil diyemessin. Konuyu abartma. Phonk senden bile yaslı bir muzik turu belki yasını bilmedigim icin bir şey diyemiyorum. Ama phonk memphisin soguk sokaklarından gelen bir tur ve gereginden fazla saygı duyman gereken insan cıktı o kucumsedigin phonkdan... DJ smokey, soudiere gibi insanları kucumseyemessin. O zaman pop da muzik degil. Ben sarkılarımda sample kullanmıyorum. Mixini kendim yapıyorum. Pek yetenekli degilim belki ama cahil oldugum anlamına gelmiyor. İki studyo kurdun diye tanrı olmuyorsun. Kendine gel insanların ozguvenini kırma. Sırf sektorde deneyimli oldugun icin sana saygı duyup uslubumu koruyorum.
Aha vallahi de geldi
Mixlediğin bir şey yok. Kullandığın samplelar zaten mix ready olarak geliyor. Tek yapman gereken ses seviyelerini ayarlamak. Ancak onda bile bilgi eksikliği hemen kendini belli ediyor. Sub bass frekansları o kadar abartılı ki ses peak yapıyor ve fark etmiyorsun. Oluşan arızalı frekanslar rms si aştığından diğer enstrümanları dahi ezer konumda. Ve sen phonk çuların dinlediği bir "producer" sin.
- Benden yaşlı değil.
- Saygı duymam gereken kimse çıkmadı. Saygı duyulacak bir şey üreten de çıkmadı.
- Her müzik türü sokaklardan çıkmıştır.
- -"o zaman pop da müzik değil " dediğin cümle için kıyas yapabilecek yetkinliğe sahip değilsin. Pop bir müzik türü.
- Mesleğimi yapmak için tecrübe, eğitim ve müzikal yetkinliğe sahibim.
- İnsanların özgüveni eğitim ile artar. Kendinize hak etmediğiniz, yektinliğe sahip olmadığınız tanımlamalar koyarsanız; birileri hevesinizi mutlaka kırar.
Adamım sample kullanmıyorum diyorum hala sampleden bahsediyorsun? Tecrubelisin falan okey ama saygı duyulacak birisi degilsin sen. Nerenle okuyorsun yazdıkalrı mı? Ses peak yapıyor demissin drift phonklarda olan bir şey yoksa bende farkındayım. İste bu da senin ne kadar cahil oldugunu gosteriyor. Su kadarcık bilgin yok iblmis bilmis konsuyorsun. Anlasıldı ki tecrube her şey deiglmis... Biraz phonk dinle sonra goruselim.
gulmekten duramıyorum![]()
Adamım sample kullanmıyorum diyorum hala sampleden bahsediyorsun?
Aynen gülmeye devam et, çünkü gülünecek haldesin. O kadar cahilsin ki; sample kullanmıyorum derken; sample / loop kullanıp, ne olduğunu bile bilmiyorsun...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.