Türkiye neden sadece zenginlere cennet?

292469

Megapat
Makaleler
5
Yahu memleket insanı kendi sahiline giremez mi? Kendi vatan toprağında kendi plajında oturamaz mı? Sigarasını içip hoş sohbet edemez mi? Sevgilisiyle, ailesiyle, dostlarıyla eğlenemez m? Malum cevap, evet hiçbirisini yapamaz. Başlık da yanıltmasın bu arada. Yabancının işçisi, memuruna da cennet. Orada kastedilen biz memleketlilerin zenginleri. Aslında memleketli denmez bunlara, patron çocukları diyelim. Memleket insanı olarak böyle bir hizmet olduğundan bile haberimiz yoktur belki de. Benim yoktu en azından.

Video kimisinde devrim ateşi harlar, kimisinde "aman kaçayım da kurtulayım" düşünceleri doğurur. Orasını hiç bilemem ama bir şeyler doğuracağı yahut harlayacağı kesin sanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden başkalarına cennet açıklayayım. Başınızdaki adam ve +65 yaş destekçileri ve bir iç savaş planlayan mülteciler, gözünü para hırsı bürümüş iktidar, ve hala kendisini yönetimde tutmak isteyen bir halk. Bunların içerisinde çok fazla mülteci var ve bunların oy kullanma hakkı var. Üzgünüm fakat bunlara engel olmak için çok geç kaldık ve paşa paşa kaderimizi kabullendik. Bundan sonrası ne olur bilemiyorum fakat olası bir İstanbul depreminde ülkenin %55 ekonomik zarar ve milyonlarca can kaybı olacak. Tüm bunlar ne için? Tabii ki doymak bilmeyen devlet adamları için. Kendi halkımızı sefalet içerisinde bırakarak depreme önlem almadığımız için. Hala ve hala şöyle bir şey düşünüyoruz deyip depremi bekledikleri için. Gerçekten üzgünüm fakat baştaki adam olmak üzere bizi 100 yıl geriye attığı yetmezmiş gibi yüksek ihtimal padişahlık sistemini geri getirecek. Çakma demokratlar işte ne beklersin ki?

Asgari kesim 6 ay maaşını vermek zorunda bir tatil için. Ne kadar içler acısı değil mi..

Fakir doğduysan yapacak bir şeyin yok, sınıf atlamak için it gibi çalışman lazım.
Avrupa'nın mültecisi bile burada 500 Euro verip 1 haftalık adam gibi tatil yapıyor, cennet vatan işte.

it gibi çalışsan da fayda edecek mi hocam? Fakirlik artık kalıtsal bir şey oluyor senin dedelerin ve dedelerinden sonra gelen nesil de fakirse yüksek ihtimal fakir kalmaya devam edeceksindir. Kurtulma şansın var mı tabii ki var fakat %10 desek ancadır o orana. Bu ülkede artık hakkınla çalışsan da gece gündüz uyumasan da sadece kullanılırsın ilerleme kaydedemezsin.

it gibi çalışsan da fayda edecek mi hocam?
Eğitim harici sınıf atlamak çok zor, başka düzgün çare de yok.
Fakirlik artık kalıtsal bir şey oluyor senin dedelerin ve dedelerinden sonra gelen nesil de fakirse yüksek ihtimal fakir kalmaya devam edeceksindir. Kurtulma şansın var mı tabii ki var fakat %10 desek ancadır o orana. Bu ülkede artık hakkınla çalışsan da gece gündüz uyumasan da sadece kullanılırsın ilerleme kaydedemezsin.
Dededen miras kalan başınü sokabileceğin ev varsa yine fakirlere kıyasla iyisin, en azından kiraya gidecek para ile bir şeyler alınıyor.

Aman neyse, Türkiye'de dert bitmiyor, zaten stres ve nefret ile yaşıyoruz dâhâ fazla politika muhabbeti yapmayalım. Bezdim artık siyasetinden de muhalefetinden de.

Eğitim harici sınıf atlamak çok zor, başka düzgün çare de yok.

Dededen miras kalan başınü sokabileceğin ev varsa yine fakirlere kıyasla iyisin, en azından kiraya gidecek para ile bir şeyler alınıyor.

Aman neyse, Türkiye'de dert bitmiyor, zaten stres ve nefret ile yaşıyoruz dâhâ fazla politika muhabbeti yapmayalım. Bezdim artık siyasetinden de muhalefetinden de.

Dert tasa bitmez hocam, can sıkıcı durumlar gerçekten ben de dahil kimse böyle şeylere yorum yapmak istemiyor çünkü sonu bir yere varmayacak :)

Fakir doğduysan yapacak bir şeyin yok, sınıf atlamak için tek çaren it gibi çalışmak oluyor.
Avrupa'nın mültecisi bile burada 500 euro verip 1 haftalık adam gibi tatil yapıyor, cennet vatan işte.

Hocam fakir doğmamak çok zor artık Türkiye'de. Orta sınıf bile kalmadı diyebilirim. Benim bile ailemin durumu bir tık iyi olmasına evimiz, arabamız olmasına rağmen bir tavuk döner dürümün hesabını yapıyorum. Halkının %10'u işsiz, %50'si asgari ücret alan bir ülkede fakir doğmamak gerçekten çok büyük şans.

Hocam fakir doğmamak çok zor artık Türkiye'de. Orta sınıf bile kalmadı diyebilirim. Benim bile ailemin durumu bir tık iyi olmasına evimiz, arabamız olmasına rağmen bir tavuk döner dürümün hesabını yapıyorum. Halkının %10'u işsiz, %50'si asgari ücret alan bir ülkede fakir doğmamak gerçekten çok büyük şans.
Yapacak bir şey yok birader, bunu bile bile yaşayıp çalışıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı