Türkiye neden yanındaki küçük ülkelere saldırıp toprak almıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suriye, Ermenistan ve Gürcistan gibi ülkelere neden saldırıp topraklarına eklemiyor?
Savaş çok büyük yaptırımları olan bir durum. Rusya’dan çoğu şirket çekildi şu anda. Ayrıca bunun Türklerin dini olan İslamiyet’de herhangi bir yeri yok. Vahşilik,barbarlık ve açgözlülüktür. Türk insanı kadar asil ve soylu bir insan daha yoktur.
 
Ülkeler arasında kardeşlik gibi bir şey yoktur, tamamen bahanedir? Ülkeler arasında çıkar ilişkisi vardır. Azerbaycan'a sen ters yaparsan sana ambargo bile atar, o zaman işte kardeşliği görürüz.

Haklı yorum herkes kendi çıkarına bakar siyasette kimse bu Türkmus yardim edeyim demez.
 
Türkiye yayılmacı bir devlet değil, tam aksine yayılanların karışısın da bulunan bir devlettir. Türkiye'nin bir ülkeyi topraklarına katması onun ambargolara maruz kalmasına hatta NATO'dan atılmasına bile sebebiyet verebilir. Görüyorsunuz Rusya, Ukrayna'ya saldırdı diye Rusya her yönden ambargolara maruz kaldı ve anlaşmalardan çıkartıldı. Bunların aynısı Türkiye'nin de başına gelebilirdi olası bir işgal girişiminde.
İhtimalleri değiştirelim. Türkiye ambargoyu, antlaşmayı her şeyi göze aldı ve Yunanistan'a daldı diyelim. Savaş olacaksa ilk planda ekonomiler önemlidir. Zaten halihazırda ekonomik bulanımlar yaşayan bir ülke diğer bir ülkeyle savaştığı vakit askeri harcamalar arttığı zaman olan halka olur. Savaş dışında toprak alma yöntemleri var. Mesela referandum. Savaş, 20.yüzyıl da kaldı. Artık yöneticiler işlerini diplomasiyle yapıyor.
 
Savaş çok büyük yaptırımları olan bir durum. Rusya’dan çoğu şirket çekildi şu anda. Ayrıca bunun Türklerin dini olan İslamiyet’de herhangi bir yeri yok. Vahşilik,barbarlık ve açgözlülüktür. Türk insanı kadar asil ve soylu bir insan daha yoktur.
Türklerin dini değil Arapların dini.
 
İşgal için haklı sebeplerin olması lazım olsa bile büyük sonuçları olur.

Örnek 1 Türkiye'nin Kıbrıs Barış harekâtı;

Türkiye garantör ülke olarak Kıbrıs'taki Türkleri korumak için Kıbrıs'a harekat düzenledi Kıbrıs'ın yarısı alınabildi KKTC kuruldu ama Türkiye büyük ambargolar yedi. Hani şu yağ kuyrukları vardı eskiden dedikleri olaylar yaşandı.

Örnek 2 günümüzden Rusya'nın Ukrayna işgali;

Rusya ukraynadaki 2 bölgenin bağımsızlığını tanıdı ve bunu sebep göstererek Ukrayna işgaline başladı karşılığında yediği ambargoları görüyorsunuz.

Tüm bunların dışında asker kayıpları + ekonomik kayıplar var.

Bir de artık 21.yydayız. Bu dönemde toprak katmanın sana pek bir faydası yok. Türkiye'nin doğusu hala daha yeteri kadar gelişmemişken üstüne yine gelişmemiş seviyede olan kara parçalarını topraklarına katmanın sana ne gibi bir artısı olucak? Koruman gereken toprak artıcak ayrıca oralara sana ekonomik bir yük oluşturucak, hizmet götürmek zorundasın oralara.

Ayrıca bu dediğin yerleri sen selam verip alabileceğini mi sanıyorsun? Suriye desen yıllardır içindesin kaç tane asker kaybettin ve karşılığında Esad kazandı. Ermenistan desen askeri gücü çok yok ama destekçisi çok fazla. Irak desen kimse sana petrol yataklarını seve seve vermez. İran zaten ölüm olur sonunda kazansan bile boşu boşuna binlerce askerin ölür. Bilgisayardan strateji oyunu oynamaya benzemez kısacası.
 
Facebook dayıları gibi sohbet etmeyin. Türkün Türkten başka dostu yoktur ne demek daha aile içinde millet bir birine kazık atmaya çalışıyor saçmalamayın. Anne bağınız kesildiği anda hayatta yalnızsınız. Tıpkı ülkeler arası ilişkiler gibi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı