Türkiye neden yanındaki küçük ülkelere saldırıp toprak almıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapmadıkları halde ülkede neler olduğunu görebiliyoruz. Kıbrıs, Kuzey Irak, Suriye bölgelerindeki askeri harekatlar her ne kadar sınır güvenliği için yapılmış olsa bile dünya kamuoyunda nasıl bir yankı oluşturduğunu biliyoruz. Adam akıllı durmayıp haylazlık yaparsan yumruğu yersin diğer ülkeler tarafından. İşgal meseleleri de öyle kolay olmaz. Yapıştırırlar ağzının ortasına. Ki zaten bir sebebinin olması lazım. Gürcistan'a sen büyümek istiyorum diyerek giremezsin. Rusya bile yok Ukrayna'nın özerk cumhuriyetlere baskısı yok sovyet yok halk diye diye kaç yılda hazırladı kendisini bu işgale. Her açıdan kendine az çok yetebilen bir ülke olacaksın ki böyle kararlar alabilesin.
Savaş çok büyük yaptırımları olan bir durum. Rusya’dan çoğu şirket çekildi şu anda. Ayrıca bunun Türklerin dini olan İslamiyet’de herhangi bir yeri yok. Vahşilik,barbarlık ve açgözlülüktür. Türk insanı kadar asil ve soylu bir insan daha yoktur.
İslam'dan çok töre ile alakası var. Türk töresince İslam'dan çok daha önce, Orta Asya zamanlarından beri barbarlık, şehir tahrip etme, dini mekanları yıkma tarzı olaylar yoktu. Töreye uymayan kağanlar öldürülürdü.
 
Ben resmî din olarak bahsetmiştim hocam. Anlatım şekli biraz yanlıştı sanırım. “Madde 2.- (Özgün hali) Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır; resmî dili Türkçedir; makarrı Ankara şehridir.”
Bu eski anayasa değil mi? Devletin dini yok şu an, laik bir ülkeyiz.
 
Biz emperyalizme karşıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme karşı mücadele vererek bu ülkeyi kurdu. Kuruluş ilkesi gereği Türkiye'nin işgalci bir emperyalist devlet olması düşünülemez.
 
Gösterin o zaman.
En son ne zaman bir Türk devlet ile işbirliği yaptığımızı internetten araştırmadan yaz, ya da RTE'nin en son yaptığı mülteci açıklamasını düşün.

Veya Uygur Türk'leri.
Suriyelilere yaptığımız yardımın kaçta kaçını onlara yaptık?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı