Türkiye, ordu gücü dünya sıralamasında 11. sırada

Bob The Sponge

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2017
Mesajlar
2.545
Makaleler
9
Çözümler
5
Yer
Türkiye.

ABD merkezli Global Firepower isimli site, dünya çapında en güçlü ordular 2023 sıralamasını açıkladı. Türkiye bu listede 11. sıraya yerleşerek Ukrayna, Almanya, Kuzey Kore gibi ülkeleri geride bıraktı. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?
 

hukukçubey

Decipat
Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
1.097
Çözümler
2
Yıllardır 8-11 aralığında hesaplanıyor zaten. Bu kağıt üstünde bir hesaplama. Keza bir asker çocuğum, uygulamalı ölçüm yapıldığı kurgusal bir zemin düşünürsen Türkiye hem Pakistan'ın hem Japonya'nın önünde olacaktır. Keza Rus askerleri de daha düşük puan alacak, Amerika-Çin-İngiltere 3lüsü zirveye oturacaktır.
 

NoxyOfficial

Centipat
Katılım
28 Haziran 2021
Mesajlar
531
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Radeon R7 240
AMD Athlon 200GE
A320M-S2H-CF
8 GB
Cinsiyet
Erkek

ABD merkezli global firepower isimli site, dünya çapında en güçlü ordular 2023 sıralamasını açıkladı. Türkiye bu listede 11. sıraya yerleşerek Ukrayna, Almanya, Kuzey Kore gibi ülkeleri geride bıraktı. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?

Hocam Çin yanlış olabilir. Hep aynı kişileri sayıyorlar (!)
Daha iyi olmaliydik.
 

erasepat

Centipat
Katılım
24 Ocak 2022
Mesajlar
149
Makaleler
2
Türkiye'nin ordu gücü taşıma suyla değirmen döndürmekten başka bir şey değil. Bir savaşta önemli olan üretim kapasitesidir. O da Türkiye'de yok maalesef. Misal tank üreten kaç fabrika var? Savunma sanayini takip edenler bilir Türkiye'nin özellikle deniz kuvvetleri konusundaki bir çok yerli projesi bütçe sıkıntısı yüzünden olması gerekenden yavaş ilerliyor. Misal TCG Anadolu hala bitmedi, kardeş gemi TCG Trakya iptal edildi. İstif gemi projesi çoktan bitmesi gerekirken 5. geminin ihalesi daha yeni yapıldı, Altay tankı hala ortada yok vs vs. Hava gücünde Yunanistan'ın gerisinde kalıyor olmamıza değinmiyorum bile.
Ama bu tür şeyler iha siha haberlerine bakıp mastürbasyon yapan ergen tayfanın işine gelmeyen şeyler tabi. Yunanistan dibimizdeki adaları bir bir aldı ses edemedik. Ordu gücü asker sayısı tank sayısı vs değildir.
Ukrayna AB ve ABD'den gelen yardımlar olmasa Rusya'ya direnebilir miydi 1 yıldır? Direnemezdi çünkü üretim kapasitesi yok. Aynı şey maalesef bizim içinde geçerli.
 

Yeni konular

Yukarı