Türkiye Suriye Savaşı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.412
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
http://www.bbm.gov.tr/Forms/pgNewsDetail.aspx?Type=1&Id=3109

T.C. Başbakanlık Basın Merkezi'nin Suriye'ye verilen karşılık açıklaması:

BASIN AÇIKLAMASI
03.10.2012


BASIN AÇIKLAMASI


Bugün saat 16.30 sularında Suriye rejim güçlerince açılan top ateşi sonucunda, Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçemizde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş; radarla tespit edilen Suriye’deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur.

Olayla ilgili olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığımız tarafından gerekli diplomatik girişimler derhal başlatılarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Birleşmiş Milletler Konseyi üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yapılmıştır.

Bu çerçevede NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile de bir telefon görüşmesi yapılmış; NATO Konseyi’nin acil olarak toplanması kararlaştırılmıştır.

Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır.

Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna duyurulur.
 
Karşılık verildi de sayılmaz. Olayın daha da büyümemesi için çok küçük bir müdahale diyelim. En azından karşılıksız kalmadı diyebilmek için yapılmış bir müdahale.
Türkiye'nin istese neler yapabileceği ortada. En basitinden sınıra o kadar tank-füze vb... güvenlik önlemleri alındı.
Türkiye'nin savaş yanlısı olmadığı açıkça gözüküyor.

Bana sorarsanız muhalifler tarafından atıldı ve Türkiyeyi Esad rejimine karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Çünkü Esad zaten muhaliflerle başa çıkamıyor koskoca Türk ordusunu ile başını belaya sokmayı kesinlikle göze alamaz diye düşünüyorum. Boş bir araziye düşmüş olsa tamam da çarşının göbeğine düşmesi açıkça bir saldırı olduğunun kanıtıdır.

Suriye adeta abisine güvenen ergen liseli konumundadır benim tabirime göre. Ama bunun bedelinin sorulması gerekiyor. Türkiye jetini düşürüp , çarşısının ortasına top atabileceğin ezik bir devlet değildir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi savaş mı çıktı?

Böyle bir nedenden kesinlikle savaş çıkmaz sanıyordum :D. Ancak bu olaylar devam ederse kaçınılmaz hale gelebilir ki geldi bile .

Ki zaten Suriye ( Esad Güçleri ) Türkiye'yi karşısına almak gibi bir intihar girişimine girmeyecektir. Ama bu olayların devam edeceği apaçık ortada.

Hamama giren terler.

Türkiye Suriye'ye savaşı zaten ilan etti sayılır :D Sonumuz hayrola .

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya sen kendini hiç üzme :D Düşünme bile öyle bir olasılığı. Türkiye her yönden çok daha üstün ordu konusunda.

Suriye muhaliflerle başa çıkamıyorken Türkiye gibi bir düşman karşısında aciz kalacaktır. Çok yakında Suriye'ye girilir diye düşünüyorum. Diplomatik çareler bitti tükendi.


Türkiye Suriye'ye girer ve koltuğu gerekli kişilere teslim eder ve Suriye ile daha doğrusu yeni bir Suriye ile ilişkilerini en baştaki gibi kardeşlik düzeyine getirir inşallah.

Ama şunu unutma Suriye'nin Türkiye'ye kafa tutacak ne gücü nede bileği var.

Diyeceksin ki arkasında başkaları var . Önemi yok artık bunun. Böyle bir sahnede ne Rusya veya başka devletler buna engel olmaya çalışırsa asıl o zaman korkmamız gerekir :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya Türkler bir kere ayaklandım mı durduramazsın. Sabrımızı sonuna kadar getirdiler ve bedellerini ödemek zorundalar.

3. Dünya savaşına doğru gidiyor Dünya . Her ne kadar batılı ülkelerin hoşuna gitse de savaş zorunlu bir hale geldi artık. Sabır sabır nereye kadar.


Ama savaş çıkmayacak gibi gözüküyor. Nato 4. maddeden toplanıyor. 5. maddeden toplansaydı savaş olasılığı çok yüksek olurdu.


Herkes savaş var sanıyor ama yok aslında :D Olabilir de olmayabilir de. Ama şuan böyle bir ihtimal yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nüklüer değil de nükleer.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca savaşlarda belli kurallar vardır. Nükleer silah falan kullanamaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı