Türkiye ve ABD ile alım gücü karşılaştırılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1620046431888.png


Ne oldu eyy Amerika koyduk mu?😎
 
Gerçekten çok üzücü... Arabayı, teknolojik ürünleri vs. geçtim bu millet daha doyasıya et ve kuruyemiş bile yiyemiyor. Her şeyi geçtim dünyada çok büyük bir kısmını ürettiğimiz Fındığı bile kilolarca yiyemiyoruz!
Türkiye'de asgari ücretle 40 kg fındık alınabiliyor. ABD'de asgari ücretle 160 kg fındık alınabiliyor. . Fındıkta Türkiye'den gelmiş.
 
ABD ile Türkiye'nin birebir karşılaştırılması zaten saçma da Türkiye'deki enflasyon %5-10 arası olsa zaten bunları düşünmek zorunda bile kalmayız. 18 trilyon dolarlık ekonomi ile 700 milyar dolarlık ekonomi tabii ki birebir olmamalı.
 
Gelişmiş olan ve üretimi tavan yapmış bir ülke ile gelişmekte olan ve üretimi daha yeni yeni şekillenmeye başlamış bir ülkeyi karşılaştırmak ne kadar doğru ?
 
Gelişmiş olan ve üretimi tavan yapmış bir ülke ile gelişmekte olan ve üretimi daha yeni yeni şekillenmeye başlamış bir ülkeyi karşılaştırmak ne kadar doğru?
Biz onlar gibi değiliz, karşılaştırmayın şükredin diyen o devasa güruhun yaptığı ne kadar doğru?

Ben vatandaşım, çevreme elimden geldiğince bir şeyler katmaya çalışıyorum, vergi dönemi geldiğinde 6 haneli en büyük sayının çeyreği kadar bir vergiyi ardımda hissediyorum ama gelişmiş hizmet ve alım gücü beklemek suç mu oluyor? O koltuklara gelenler hangi vaatlerle geldiler? Beni, on milyonlarca insanı refah ve adalet içinde yaşatmak vaadiyle 19 yıldır yönetmiyorlar mı? Hani nerede benim medeni gelişmişliğim? Nerede benim gelişmiş ekonomim? Nerede benim vatandaş olarak adaletim? Nerede benim vatandaş olarak güvenliğim?
 
Evet onlar da doğru değil. Lakin bunun yazdığım mesajla ne alakası var?
Şu alakası var, bir ülke 19 yıldır aynı kişiler tarafından "gelişmişlik ve adalet vaadiyle" yönetilip her geçen gün hepsi daha kötüye gidiyorsa bir vatandaş olarak bunun nedenini sorma hakkım var. Oldu, isterlerse 190 yıl aynı şekilde yönetsinler, onlar gibi olmak yerine giderek kötüleşelim sonra "karşılaştırmayın onlarla" diyelim öyle mi? Bir ülkenin toparlanması için kaç yıl gerekiyor? Almanya'ya, Güney Kore'ye, Japonya'ya bakarak sen kendin gör. O süre geçeli çok oldu...
 
Gelişmiş olan ve üretimi tavan yapmış bir ülke ile gelişmekte olan ve üretimi daha yeni yeni şekillenmeye başlamış bir ülkeyi karşılaştırmak ne kadar doğru ?
ABD'de üretim tavan mı yapmış? Dünya'da üretimi en düşük olan ülkelerden birisi ABD. Türkiye'nin üretimi çöp. Para kazandıracak mallar üretilmiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı