Türkiye'de 7 gün milli yas ilan edildi

Adam haklı hocam. Ben arkadaşımı muhtemelen kaybettim. Bir arkadaşım kaburga, bel ve bacağında kırıkla kurtuldu. Bir tane AFAD görevlisi yok Antakya'da. Saat 6 sularında gidiyorlardı en son. Erdoğan'ın yas açıklaması enkaz altındakileri kurtarmayacak.

Geçmiş olsun hocam, dediğiniz gibi AFAD olarak çok az kişi var/yok Hatay'da. Başıboş bıraktılar, umarım orada ki enkaz altında kalanlara bir şey olmamıştır.
 
Sivil ne yapabilecek orada? Sivilin yapabileceği bir şey olsaydı Hatay'da yaşayan insanlar yardım ederlerdi zaten. AFAD görevlisi gerek.

Bir de şu var gereksiz kalabalık yardımı engeller. Oraya iş bilmeyen 10 kişi giderse işi bilene de engel olurlar.
 
Milli yas demek herkes işini gücünü bıraksın oturup ağlasın demek değil. Bu milli yas olayın ciddiyetini hala anlamayanları uyandıracak. Zaten milli yas insanların tuttuğu yas değildir, devlet nezdinde duyulan üzüntüdür, ülkenin bir felaket yaşadığını kabullenmesidir ki bu da tüm kurum ve kuruluşların bu felakete odaklanması anlamına gelir.

Not: Milli yas ilan edilmesinin yanında tabii ki enkazın kaldırılması, bölgeye yardım edilmesi gerekiyor, ikisi birbirinden bağımsız şeylerdir, milli yas ilan etmek diğerlerine engel değildir.
Ağzınıza sağlık. Nedense yas tutulurken elimiz kolumuz bağlı üzüleceğiz zannediliyor. İlginç.
 
Arkadaşlar kargocular vs çalışacak mı ?
Kargocular çalışmayacak diye bir haber çıkmadıkça kargocular çalışır. Taşımacılık sektörü olağanüstü hallerde bile çalışıyor.
 

Geri
Yukarı