Türkiye'de cinsellik neden tabu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ohoo herkes dini kendine göre yorumlar diyorsun din herkesin kendine göre yorumlayabileceği bir şey değil bunu anla önce.

Benim inancım kendime dostum seninkini yargılamak bana benimkini yargılamakda sana düşmez benim inancıma göre haram diye bir şey yok Hristiyan'ım ama çok bağlı değilim içki de içerim domuz da yerim kimse bana hesap soramaz.
 
Ateist olup çocuk sahibi olamama nedeni ne ureyemiyorlar mi bunun dışı bizim ülkede çoğunlukla çakma müslüman zaten bi kaç tane dangalagin yaptığını genele vuramazsin.Ki Türkiye kız işlerinde Avrupa ya kıyasla aşırı kotu değil mesut tv dışı kanallar izlersen anlarsın dediğimi.
Bak ülkede ki çoğu ateist ve deist daha genç kesim.Cinselliği yeni kesime anlatacaklar ise anne ve babalardır.Ama çoğu müslüman birey anne ve babasından böyle şeyleri (regl,boşalma vs.) ayıp olarak gördüğü için çocuklarına da ayıp diye öğretmişler ve ben eminim ki ateist kesim büyüyüp çoluk çocuk sahibi olunca en başta bilim olmak üzere,cinsellikte ayıp bir şey olmaktan çıkacak.Mesut TV kim bilmiyorum!
 
Tamam da adamlar Hristiyan'lıkdan dolayı gelişmiş falan diyosun adamlar dini takmadigi için gelişmiş acik konuşursak git bak bir tutucu Hristiyan'lar da bekaret yemini vs. var bazı mezheplerde.

Güzel söylediniz bravo konu takmamak ateist olan biride cinselliği yasak olarak görebilir adamlar gelişmiş uzayda yaşamayı planlarken biz ise yok o ete giymiş yok o küpe takmış bunlarla uğraşıyoruz adamlar böyle basit şeyleri konuşup zaman bile öldürmüyor.
 
Durumun ”Siyasal İslam“ ile uzaktan yakından alakası yok. Siyasi menfaate göre dini kullanmakla bunu nasıl bağdaştırdınız?


Çok basit, Orta Doğu zihniyeti. Eğitilmemiş, cinsel eğitim verilmemiş, kültürsüz insanlar bunu tabu olarak görüyor.
 
Güzel söylediniz bravo konu takmamak ateist olan biride cinselliği yasak olarak görebilir adamlar gelişmiş uzayda yaşamayı planlarken biz ise yok o ete giymiş yok o küpe takmış bunlarla uğraşıyoruz adamlar böyle basit şeyleri konuşup zaman bile öldürmüyor.
Saçma zaten.Ben de biliyorum da yavaş yavaş yok oluyorlar zaten.
 
Cinselliğin halk tarafından tabu olmaktan çıkması için tüm tarikatlar kapatılmalı, hocalar Halil konakçı vs. görevinden alınmalı böyle türler şeriat diye diye ülkeyi geriye götürecek.
 
Siyasal İslam'ın olmadığı ülkelerde, tecavüz ve şiddet olayları daha düşük seviyede. Ayrıca yine Siyasal İslam'ın olmadığı ülkelerde, eğitim seviyesi daha yüksek seviyede. Eğitim olarak, cinsel eğitim vermekten de kaçınmıyorlar.

Siyasal İslam olmasaydı, eğitim daha kapsamlı olurdu. Oluşacak kültürel gelişmeler, tecavüze ve şiddete engel olurdu.
İlk olarak kusura bakma çok cahilce konuşuyorsun. Biz siyasal islam ile yönetilmiyoruz mâlum hükümetimiz "islamcı".
İkinci olarak ilk dediğin olay yanlış değil, ama doğru da değil. Evet, siyasal islam olan ülkelerde cinsellik bir açlık, tabu olmasını geçtim durum böyle. Buna örnek olarak pakistan da olan tecavüz kültürünü örnek verebiliriz. Ama gelişmiş bazı ülkelerde yine tecavüz oranı çok fazla.
Şu an bulunduğumuz konumda, eğitimin kapsamlı olmaması, kültürel gelişmemiz olmamasının sebebi; kültür ve yönetim, yani hükümet.

Zaten halihazırda okullarda cinsellik eğitimi veriliyor ama yeterli ölçüde değil.
Ve lütfen bir daha siyasal islam deme çünkü konu ile uzaktan yakından hiç bir alakası yok. Konu sadece kültür ve din. Bak sadece "din" siyaset yok işin içinde.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı