Türkiye'de çoğu bilgisayar zombi!

@Yusuf Halil Sağaz kesin bir şey diyemem. Endişe ediyorsanız format atın.
normalde etmem açıkçası.Siteye güveniyordum.Aslında görev yöneticisinde az kullanılıyor.Bot olmak istemiyorum açıkçası.Ben performansımı alıyorum ama acaba bot olabilir mi ona takıldım.
1619096402092.png
 
Bilgisayara SSD taktırdım format attırdım bilgisayarcı KMSpico ile kurmuş sonuçlar fotoğraftaki gibi.
Not: İşaretlediğim yerden sonrasına bakın onun öncesinde internet kullanan programlar açıktı.

1619096481346.png
 
Büyük ihtimalle. Onun dışında tek cevap Windows Update olabilir ama sanmıyorum.


Açık olanlar sadece bunlardı.
Not: Kaspersky'ı kapattığım için güvenli değil gözüküyor.

Eki Görüntüle 987219
Aslında arka planda kullanım olma ihtimali de var.Yine de format atmanızı öneririm.
WireShark uygulamasının linkini atabilir misiniz?Ben de yükleyeyim.
 
Aslında arka planda kullanım olma ihtimali de var. Yine de format atmanızı öneririm.
Wireshark uygulamasının linkini atabilir misiniz? Ben de yükleyeyim.

Orijinal sitesi. Son sürüm yüklenmiyor nedense 3.2.13 yükledim. Zaten termal macun yenilenmesi lazım bilgisayarcıya vereceğim fakat büyük ihtimalle vermeden önce kendim Key olmadan kuracağım Windows'u.
 
Orijinal sitesi. Son sürüm yüklenmiyor nedense 3.2.13 yükledim. Zaten termal macun yenilenmesi lazım bilgisayarcıya vereceğim fakat büyük ihtimalle vermeden önce kendim Key olmadan kuracağım Windows'u
Öyle daha iyi olur galiba.Bu sene sınava hazırlanıyorum,pc ile aşırı işim yok.Seneye format atarım belki.Bot olduğunu da düşünmüyorum şuan.
 
Ek olarak KMSpico kullanıldığı zaman C:\Windows dizini içine bir adet *.exe ve bir adet DLL çıkarıyor. Bu iki dosya virüslü.
Aslında orijinali sıkıntılı olmayabilir ama sahtesinde sakatlık var. Orijinal sürümü de açık kaynaklı olmadığı için ne nedir bilmiyoruz, incelemeye de üşeniyorum açıkçası.
Teşekkürler, bilgisayarım toplama olduğu için şüpheye düşmüştüm.
Nereden aldığınıza göre değişir o zaman. Sıradan, mağaza olmayan bilgisayarcıların hepsi olmasa da bir kısmı korsan aktive ediyor genelde. Büyük bilgisayar mağazaları ise lisansla beraber veya deneme sürümü olarak Windows'u kuruyor.
 
Nereden aldığınıza göre değişir o zaman. Sıradan, mağaza olmayan bilgisayarcıların hepsi olmasa da bir kısmı korsan aktive ediyor genelde. Büyük bilgisayar mağazaları ise lisansla beraber veya deneme sürümü olarak Windows'u kuruyor.
İzmir'den diğer bilgisayarcılara ve büyük mağazalara malzeme aktarımı yapan bir yerdi.

Üreticiden gelen ürün--ulaştığı ilk yer--Mahalle bilgisayarcıları ve mağazalar--kullanıcı. Ben 2. sıradakinden aldım. Aynı şekilde bu yer iş yerlerine toplu bilgisayar hazırlayıp satıyormuş.
 

Geri
Yukarı