Türkiye'de herkesin çok dolu olması

140 journos' ta nesrin nas'ın dediği gibi " En değerli kaynağımızı kaybediyoruz. Gözümüzün önünde çölleşiyor, çoraklasıyor. Neşesini kaybetti, umudunu kaybetti, canlılığını kaybetti, kahkasını kaybetti. Eskiden de belki her günümüz çok güzel değildi ama sokaklarımız canlıydı, genclerimiz neşeliydi." İste herkes doldu taştı.
 
Gerçekten buna yakın para kazanan birisinden bunu duydum. Yazık...
Gerçekten beyinlerindeki kıvrım sayısını merak ediyorum bu tiplerin. Adam öyle bir konuşuyor ki benim 3600X-2070S sistemim olduğunu duysa kalp krizi geçirir. Kendisi kıt kanaatmiş de daha düşükler zombi gibiymiş de bilmem ne bilmem ne...
Neyse ki bir daha öyle birine denk geleceğimi zannetmiyorum :).
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaş 1v10 atmış. Elenen çıkıyor, elenen çıkıyor :D
 
Ne alaka, insanların tek amacı barlarda hayat geçirmek vs mi?
Sanki diğer milletler gece gündüz keyif çatıyor. Emin ol bizden daha çok çalışıyorlar.
Hayır insanların tek amacı barlarda hayat geçirmek değil. Ama bir genç geleceği için o kadarda önemli olmaması gereken bir konuyu önemliymiş gibi kaygılanıp araştırıyorsa ve bunu çıkıp tartışma ihtiyacı duyuyorsa burada bir sıkıntı vardır. Diğer ülkelerde hiç gördünüz mü böyle bir şeyi? Sırf gelecek kaygısından ekonomiyi araştırıp bunu dile getiren bir genç gördünüz mü? Cevabı belli hayır. Çünkü umurlarında olmaması gerekiyor. Bu yaşta bir gencin hatta gençte değil bu yaşta bir çocuğun hayatını yaşaması lazım. Videoda ki arkadaş daha bir çocuk.
 
Çünkü halk olarak bildiğimiz tek şey sadece boş boş şikayet etmek. 60000 lira maaş alan pilot bile maddi durumundan şikayet edebiliyor.
Tüm halk pilot olmadığı için genelde şikayetler boş olmuyor. Bir halkta ekonomik sıkıntılar yoksa kimse çıkıp benim sıkıntılarım var diye kamera karşısında kendini yırtmaz. Diğer ülkelerle karşılaştırarak bu sonuca varabiliriz. 60000 lirayla geçinemiyorum diyen pilot elbet vardır. Ama biz buna geçinememek değil açgözlülük diyoruz.

10 yaşında ekonomi konuşan çocuk normal mi peki?
Hayır değil ama 10 yaşında bir çocuk ekonominin ne demek olduğunu biliyorsa ve bu konu hakkında konuşma gereği duyuyorsa bu normal değil işte.

Herkes kendini anlatıyor röportajlarda. Ben geçim sıkıntısı çekmiyorsam, halkı da geçim sıkıntısı çekmiyor olarak görürüm. Ben açsam, halkta sanki açmış gibi hissederim. Dolayısıyla halkımız ne ekmek bulamayacak konumda, ne de çok iyi yaşıyorlar. Orta.
İşte tam olarak böyle düşünmenizde hata var bence hocam. Siz tek başınıza halk olmadığınız için geçim sıkıntıları kişiden kişiye değişir. Halkımız eğer ekmek bulacak konumdaysa bu orta bir konum olmaz. M.Ö 100 yılında yaşamıyoruz ki sadece ekmek bulabiliyoruz diye durumumuz orta olsun. Ekmek bulmak dışında bir ton ihtiyaç var artık yıl 2021.
 
Aynen dostum Twitch yayını açan adama oy vermeliyim, her şeyi ben bilirim dostum konuşma hakkın yok, benimle böyle konuşamazsın ama ben sana istediğin hakareti ederim. Atatürk'un yanlışı vardır diyen çomardır. Babam a partisini tutuyor babamı nasıl dövebilirim? (!)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı