Türkiye’de İlk Kez Bir Kripto Para Hesabına Haciz İşlemi Gerçekleştirildi

Madem para gözüyle bakılıyor, o zaman da para gibi muamele görmesi lazım. Yerinde uygulama olmuş.
Kendisine "Sosyal devletiz" diyenlerin, kripto paralara Dünya borsasının hacim olarak yarısından fazlasına sahip olan ABD'nin bile takınmadığı tavrı takınması mı yerinde?
 
Arkadaşlar hadi anlıyorum bilginiz yok o zaten belli de, neden bilginiz varmış gibi yazıp kendinizi rezil ediyorsunuz? 89/1 haciz ihbarnamesi bu. Yani belirtilen kişi hakkında icra kararı varmış, banka hesabına bloke koyma işlemi ile aynı olay bu. Kişinin borcu varsa ve banka hesabı halihazırda blokeli ise tabii ki kişinin diğer varlıklarından alacak devlet. Koyun sürüsü gibi davranmanın anlamı yok, her şeyde "yauw bu devlet de her yerden para goparıyor yawww" demeye gerek yok. Gidin araştırın biraz.
 
Vay be, o kadar kötü durumdayız ki devlet nereden koparsam kar'dır kafasında. Normalde kripto paralar izlenemezdi, ancak BTCTürk gizlilik ilkesini resmen ezmiş. Tabii BTCTürk hatalı değil ancak gizlilik ilkesini yerine getirmemesi gözümden düşürdü.

BTC alamadım, lakin zamanında alsaydım Türkiye bazlı paramı tutmazdım zaten. Direkt paramı aktarırdım, ki alamadığım için kafaya da takmıyorum. Ancak halihazırda BTC'ci olanlara tavsiyem Yurtdışı bazlı yerlere parasını aktarması olur, yahut sorunsuz bir kartına parayı atıp vergisini ödemeyi beklemesi.
 
İlgili hesap BTCTürk'e ait ise problem olur tabi. Ancak takla da atsalar, Private Key'i tek kişinin bilgisinde olan bir BTC hesabına, ne devlet ne de başka biri ulaşabilir.

O nedenle borsalarda artık Crypto paralarınızı tutmamanızı öneririm. Kişisel cüzdanlarınıza aktarın. Sonrasına kimse karışmaz.

Bu vergilendirme ile de bir iki çift laf yapayım; Tabiki devlet ülkesindeki finansal oyunculardan vergi alacak. Bİr rant varsa bu vergilendilmeli, takip edilmeli. Amerikada da bu böyle. Burada önemli nokta, devletin "Türkiyedeki cryptoekosistemini" yok etmeyecek adımlar atması. Atıyorum belli bir miktarın altındaki işlem miktarları vergiden muaf olur, sonra "uygun ve kademeli" bir vergilendirme olur.

Bu şekilde hem devlet kontrolune giren işlemler, düşük vergilerle çok daha iyi bir noktaya gelebilir. İnşallah "BAŞIMIZDAKİLER" akıllı davranırlar.
 

Geri
Yukarı