Türkiye'de kalmanız için sebep

Sadece turizm ve yeraltı kaynaklarından zengin olamayız maalesef. Turizm sezonluk zaten. Yeraltından zengin olunabilseydi Afrika çoktan dünya sıralamasındaki yerini almıştı. Tam da teknoloji/araba şirketlerine ihtiyacımız var aslında.

Haklısınızdır hocam çok bilgim yok bu konularda zaten :)
Harbiden öyle.
Avrupa, Amerika gibi öyle devasa teknoloji/araba şirketlerine ihtiyacımız yok iyi bir ekonomi için.

Turizm ve yer altına odaklansak yine ekonomik olarak gayet iyi bir seviyeye gelebiliriz.
(Bence)
 
Yurt dışına gitmek orada yaşamak kolay olsaydı herkes giderdi zaten. Dili düzgünce öğrenmek lazım. Para lazım. İyi bir üniversite de okumak lazım. Oturma izni almak lazım. O ülkeye gittiğinde oraya alışmak lazım. Bunlar hemen olacak şeyler değil. Bir de sadece ekonomi iyi diye bir ömür gittiğin ülkede geçmez.
 
Türkiye'de kalmanız için sebep. Ben kendimden başlayayım yurt dışı gitmek için imkan yok maalesef.
Olsa 2 dk düşünmem zaten.

İngilizcem çok kötü biraz İngilizce bilsem yurt dışına çıkarım maddi durum olarak orta düzeyim ama para bulmam çok kısa sürer

(al eline M16'yı soy bir banka GO to Panama)... :D
 
Buradaki kurulu düzeni bozmak biraz güç. Benim için vatandaşlık ve dil sorun değil ama oraya gidince hayata yeni başlamış gibi ortamı kurmak gerekiyor. Nerede uyuyacaksın? Nerede çalışacaksın? Bunlar ayarlansa para sorunu da var. Bir de bu vatan sevgisiyle yananlarla hiç empati kuramıyorum. Sonuçta annen ve baban başka ülkeye gidip orada ev kursaydı senin vatanın orası olurdu. Çok bir anlamı yok bence. Doğduğumuz gibi hazır din ve dilimiz olması da çok saçma geliyor bana. İnsan açık görüşlü olmalı bence. Sen Türkiye'de doğdun ve başka hiçbir yeri görmedin ama buraya çok bağlısın. Buraya bağlı olma sebebin başka hiçbir yeri görmemiş ve insanlarıyla tanışmamış olman olabilir mi acaba? Bir de insan bence ne hakkında çok böbürleniyorsa onda kötüdür veya gizlemek istediği bir şey vardır. Bir şey olsa o çok sevdiği vatanını bırakıp gidecek ilk kişiler onlardır.
 

Geri
Yukarı