Türkiye'de konsollara öcü gibi bakılması

Ben bırakın Kur'an'a başlamayı 2 defa hatim ettim. Yine de istesem almazlar.
Hocam inşallah alırlar. Ben sadece 1 kere hatim ettim. 2 kere de çeyreğine gelmişimdir. Bir ara en baştan başlamıştım çünkü.

Hocam yaşınız kaç? Belki önemli bir sınav varsa aldırırsınız bir konsol. Çok isterseniz belki alırlar.
 
Hocam evet konsol iyi ama bir yandan da kötü. PC ile daha çok iş yapıyorsun ama konsol sadece oyun. Bu yüzden alınmıyor olabilir. İnsanlar Xbox'ı direk aynı PC oyunları var dişe bildikleri için tercih etmezler ki zaten bunları alanlar çok hikayeli oyun oynamıyordur bence. İnsanlar hep PS4 alıyor ve GTA, Pes, FİFA sanıyorlar sadece oyunları. Yanına da bir tane silah oyunu bitti gitti. Çoğu kişi özel oyunları bilmiyor ve bu yüzden önlerine geleni alıyorlar hemen, tabii bütçesine uygunsa alıyor. O da var.
Bu nedendir ki o aletler oyun konsolu olarak adlandırılmışlar, vaat etmedikleri özelliklerin eksiklik olarak görülmemesi gerekiyor. Profesyonel olarak grafik tabanlı ağır işler yapan insanlar dışında masaüstü bilgisayar kullanmayı gerektirecek bir şey yok aslında. Çoğu insan da mobiliteye ihtiyaç duyduğu için ultrabook çözümlerine yönelmiş durumda, kişisel kullanım ya da şirketlerin sağladığı ultrabooklar kullanılıyor profesyonel hayatta. Hatta PC'ye dahi ihtiyaç duymayan meslek gruplarından insanlara tablet-telefon gibi mobil cihazlar da yeterli oluyor zaten.

Eğer cloud sistemleri tam olarak adapte edilebilirse zaten masaüstü PC'leri gerektirecek bir durum kalmayacak. Ben 4K, 8K vura vura oynamak istiyorum diyecekler parasını vererek PC toplayabilir tabi ki, globalde böyle olacaktır ama TR için zor görünüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı