Türkiye'de konsollara öcü gibi bakılması

Yurtdışında X performans veren pc atıyorum 1500$ aynı şekilde X performans veren 500$. Bizde ikiside aynı maalesef.
 
Kişiye göre kullanıma göre değişir sadece fiyattan dem vurmak saçmalıktır. Sen PC'den daha ucuz diyorsun mesela PS4 ile aynı zamanda çıkmış GTX 780 veya 970 ile aynı performansı alırsın bugün hala pek çok oyunu 60FPS oynarsın ekstrası ise işin cabası, sırf konsolda oyuna vereceğin para bile işin berbatlığını sergiliyor.
Şu anki şartlar üzerinden konuşalım. Ekran kartı stok sorununun olmadığını düşünürsek 7500 TL'ye ucu ucuna 3060 + 10400F'li bir sistem toplanabilir. Bu sistem ise en fazla 1080P'de 4-5 sene götürür. Son senelere doğru ise grafikler pek memnun etmeyebilir. PS5 ise garanti 7-8 sene -PS4 bile TLOU2 gibi bir oyunu çalıştırdı- götürecektir. Ayrıca PS tarafında özel oyunlar, Dualsense ve konsola göre optimize edilmiş özel oyunlar var. Oyun fiyatlarına gelecek olursak takas, al-sat sistemi gibi birçok alternatif var. PS Store'de ise sağlam indirimler oluyor. Mesela bir ara RDR2 134 TL'ye kadar düştü. Bu fiyat Epic Games indirimi + 60 TL'lik kupona neredeyse denk. Yani oyun fiyatları için de bir çok alternatif var. Tabii ki konsolu alacak kişilerin amacının oyun olması lazım. Diğer amaçlara göre PC almak daha mantıklı.
 
Bunun sebebi belli. Yurtdışındaki adam PS5 ya da Xbox aldıktan sonra pekala rahat bir şekilde pc toplayabilir makul fiyatlara. Ancak ülkemizde hepsinin fiyatı çok yüksek olduğu için herkesin 1 kurşunu var. O kurşunu da oyun+iş amacıyla pcden ya da laptoptan yana kullanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı