Türkiye'de Linux neden çok bilinmiyor?

Sandbox performansda düşüş sağlamaz. Sanallaştırma kullanmıyor, uygulamanın erişebileceği yerleri kısıtlıyor. Bunda performansı düşürücek bir şey yok, uygulama açılış hızları hariç. Uygulama açılış hızları da gittikçe iyileşiyor zaten snap ve flatpak için.
RAM kullanimi etkeni de var bildigim kadariyla. Pek kullanmadigim icin bir sey diyemeyecegim.

Yanlış anlamadım, Android'in GNU ile alakası yok. Linux tabanlı olması, GNU/Linux olduğunu göstermez. Kernel bile clang ile derleniyor, neresi GNU Android'in?
Hocam GNU/Linux dagitimlari ve isletim sistemleri var diyip GNU/Linux dagitimi olarak elementaryOS ve isletim sistemi olarak Android'i ornek verdim.
 
Siz stabil görmemişsiniz ki Windows'a stabil diyorsunuz herhalde. Zorunlu güncellemeleri ile pek çok kullanıcıya sorun yaşatan, editlerini renderlerini kaybettiren, format attırmak zorunda bırakan işletim sistemi Windows değil tabii (!)
Katiliyorum. Oyun icin her Windows kurdugumda kurulum sonrasi mavi ekran almadan duramiyorum. Sonrasinda ara ara kullanirken gidiyor iste. Herhangi bir GNU/Linux dagitiminda hic boyle bir sorun yasamamistim.
 
Hocam GNU/Linux dagitimlari ve isletim sistemleri var deyip GNU/Linux dagitimi olarak Elementary OS ve isletim sistemi olarak Android'i ornek verdim.
Android bir GNU/Linux işletim sistemi değil işte, Linux'u taban olarak alan bir işletim sistemi. GNU içermiyor. Bunu düzeltmek istemiştim.

RAM kullanimi etkeni de var bildigim kadariyla. Pek kullanmadigim için bir şey diyemeyecegim.
RAM kullanımına büyük bir etki yapacağını sanmıyorum, modern sandbox yazılımları fazla RAM yemiyor. 10-20MB fark belki olabilir.
 
Bunun stabillik ile alakasi yok tamamen surucuye bagli. Windows'a ekran karti surucunuzu kurmadan onu kullanabiliyor musunuz? Aynisi GNU/Linux icin de gecerli.
Asıl ilginç yanı live USB'de böyle bir sorun yoktu. Kurduktan sonra başlıyordu.
 
Bak, dağıtım ve işletim sistemi aynı şey. Android bir Linux dağıtımı evet ama GNU değil.
Android bir GNU/Linux işletim sistemi değil işte, Linux'u taban olarak alan bir işletim sistemi. GNU içermiyor. Bunu düzeltmek istemiştim.
Ben yanlis anlatmisim galiba, kusura bakmayin. Android'in GNU/Linux olmadigini ben de biliyorum fakat aciklayamamisim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı