Türkiye'de Linux neden çok bilinmiyor?

Konuyu bağlamından koparıp alakasız bir cevap yazmak neden tam olarak? Takım tutar gibi davranmak neden? Bu işler pazarlama diyorum o yazıda. Açık kaynak bir sistem bangır bangır sürekli reklam yapmıyor. Yapısı gereği derken bunu kastediyorum.
Maalesef yapamıyor ancak bu Windows'u haklı çıkarmaz, kullanımını arttırır. Yapısı gereği kısmını yanlış anladım galiba, özür dilerim.
 
@433815 henüz yeterince iyi pazarlanamamış demek ki. Kullanım oranı ve bilinir olma durumu şimdilik bunu söylüyor. Teknoloji tarafında rekabet tüketici için iyidir.
 
@433815 henüz yeterince iyi pazarlanamamış demek ki. Kullanım oranı ve bilinir olma durumu şimdilik bunu söylüyor. Teknoloji tarafında rekabet tüketici için iyidir.
GNU/Linux'un kullanım oranı doğru düzgün bilinemez ki. Windows ve MacOS'de olduğu gibi telemetri, GNU/Linux'ta çok nadir. Ben GNU/Linux'un tahmini rakamdan çok daha fazla kullanıldığına inanıyorum.
 
Windows'u kolay yapan ne var? Bu argumanim degil, gercekten merak ediyorum. 15 yil Windows kullandim ve 1 yildir da GNU/Linux kullaniyorum. Bana GNU/Linux bana daha kolay ve efektif bir deneyim sunuyor.
Mesela ben eski laptopuma Linux Mint kurmuştum ve 2 dakikada açılıyordu, sonra Windows 8.1 kurdum ve 20 saniyede açılmaya başladı, kesin bir şey diyemem ama sadece bir örnek. Genelde aldığınız bilgisayarlar Windows yüklü olarak geliyor, o yüzden normal kullanım için alan bir insanın bunu bilmemesi çok normal. Ayrıca bir oyun yüklemek isterseniz, Adobe programlarını kurmak isterseniz, bu tarz şeylerde ek program da gerekebiliyor. Ben bu konuda halkı ele aldığımdan dolayı basit düşünme eğilimindeyim ama Linux'un Windows'tan iyi olduğu taraflar da var tabii o yüzden size de saygı duyuyorum.

(Konu yeniden yazılmaya açılmış o yüzden şimdi atıyorum mesajı)
 
Türk milleti Windowscular ile dolu olduğundan.
Linux ile uğraşacak zamanları yok.
Bana sorarsanız Dual Boot yaparım ben.
 
Türk milleti Windowscular ile dolu olduğundan.
Linux ile uğraşacak zamanları yok.
Bana sorarsanız Dual Boot yaparım ben.
Keşfedince bırakılmıyor zaten, keşfettirmek önemli olan. Akrabalarımdan örnek versem kuzenime diyorum Linux neymiş Windows var ya diyor. E ben buna ne anlatayım yani. Ama zorla kullansa bırakamayacak.
 
Ayrıca bir oyun yüklemek isterseniz, Adobe programlarını kurmak isterseniz, bu tarz şeylerde ek program da gerekebiliyor.

İşte bundan bahsediyorum. İnsanlar tembel, alternatif nedir, nasıl yeni bir işletim sistemine geçilir, yeni işletim sisteminin Windows olmadığını, dolayısıyla Windows'ta olan neredeyse her şey için alternatifler gerekeceğini bilmiyor.

Windows'un hâlâ popüler olmasının sebebinin tembellik olduğunu düşünüyorum. İnsanlar iki dakika doğru düzgün alternatiflere baksa, kullanmayı denese, ve cidden başka bir Windows sürümüne geçiyormuş gibi davranmak yerine tamamen yeni bir işletim sistemine geçiyormuş gibi davransa sorun kalkacak zaten.
 
Teknolojinin günlük hayata büyük katkısı, insanlara tembellik yapma hakkı vermesi zaten. Çalı süpürgesi varken gırgır, gırgır varken elektrikli süpürge, elektrikli süpürge varken robot süpürge neden çıktı? "İnsanları tembel yapıyorsa o teknoloji iyidir."
 

Yeni konular

Geri
Yukarı