Türkiye'de metal neden sevilmiyor?

En itici metal subgenresi olabilir nu metal, birkaç grup disinda sevmiyorum ben.

Adam haklı abi.

Metal dinleyicisiyim ve genelde insanlar metalciyim deyince beni eleştiriyorlar. Dinletmeye çalışıyorum şarkının ortasında kapatıyorlar. Ailem de garip karşılıyor. Arabada giderken metal açıyorum değiştir bu ne falan diyorlar. Dinlediğim gruplar da boş değil; Rammstein, skillet, deftones three days grace falan. Sağlam gruplar yani. Çoğu kişi neden metal müziğe böyle bakıyor?

Yetiştiğimiz toplumdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Maalesef bizim milletimiz her şeye ön yargılı ve bana göre sinir edici şekilde yaklaştığı için böyle görülmemiz normal dostum. Bir de şu üstte nu metal dışında haklılık payı var diyen arkadaş Kadıköy'de hippilik yapıyor galiba ben buradan bunu anlarım kardeşim.😁

Bir de şu üstte nu metal dışında haklılık payı var diyen arkadaş Kadıköy'de hippilik yapıyor galiba ben buradan bunu anlarım kardeşim.😁
6 dakika gitar solosu sonrası bağırmalı etmeli metal şarkılarını beğenmek zorunda değilim, bilindik metal gruplarının çoğunu dinledim Metallica dahil olmak üzere beğenmedim buradan kalkıp tek bir mesajdan böyle bir tespit yapmaya çalışman komik duruyor baya

Metal dinleyicisiyim ve genelde insanlar metalciyim deyince beni eleştiriyorlar. Dinletmeye çalışıyorum şarkının ortasında kapatıyorlar. Ailem de garip karşılıyor. Arabada giderken metal açıyorum değiştir bu ne falan diyorlar. Dinlediğim gruplar da boş değil; Rammstein, Skillet, Deftones Three Days Grace falan. Sağlam gruplar yani. Çoğu kişi neden metal müziğe böyle bakıyor?
Hocam yanlışsam düzeltin de bu grupların çoğunu ben de dinliyorum bu adamların yaptığı daha çok Rock diye biliyorum. Metal daha ağır bir tür gibi kalıyor akılda genelde ondan söylüyorum. O müziğe ben de tahammül edemiyorum ama Skillet falan severim kafa yormuyor. Metalden kastınız alternatif metalse dediğiniz doğru sayılır tabii bu grupların yaptığı müzik genelde alternatif metal ve Rock diye geçiyor. Bu grupları seviyorsanız şiddetle Starset öneriyorum TR'de My Demons dışı şarkılarını bilen 3 kişi falan var herhalde biri benim.

Kimse metal dinleyerek büyümüyor alıştıkları müzik türü farklı eski nesil için türkü-arabesk, yeni nesil de çoğunlukla raple büyüyor, çok gürültülü geliyor olabilir belki müzikal olarak belki vokallerden kaynaklı bir de anlamadıkları bir şeyi dinlemek istemiyor olabilirler çünkü bir duygu geçmiyor. Kendim de arabeskle büyümüş Z kuşağı biri olarak arada metal dinliyorum ama trash metal falan dedikleri türlere daha geçemedim.

Metal dinleyicisiyim ve genelde insanlar metalciyim deyince beni eleştiriyorlar. Dinletmeye çalışıyorum şarkının ortasında kapatıyorlar. Ailem de garip karşılıyor. Arabada giderken metal açıyorum değiştir bu ne falan diyorlar. Dinlediğim gruplar da boş değil; Rammstein, Skillet, Deftones Three Days Grace falan. Sağlam gruplar yani. Çoğu kişi neden metal müziğe böyle bakıyor?

Rock ve Metal türevlerinin dinleyicileri tüm dünyada azınlıktır ve öyle de olması gerekir / öyle olması istenir.. Eğer herkes dinleseydi ona popüler müzik demek durumunda kalırdık.

Dinlediğiniz grupların ise "sağlam" olduğuna katılmıyorum. Yüzeysel ve popüler gruplardır.
Mahallede tek marifeti tiner çekip kafasının üstünde dönmek olan apaçi; "-Abiğ, ben de metal dinliyom. Rammstein Du-hast dinlerken kendimden geçiyorum" diyor, konserlerini popçular dolduruyorsa metal dinleyicilerine hitap etmiyorlar demektir.

Rock ve Metal türevlerinin dinleyicileri tüm dünyada azınlıktır ve öyle de olması gerekir / öyle olması istenir.. Eğer herkes dinleseydi ona popüler müzik demek durumunda kalırdık.

Dinlediğiniz grupların ise "sağlam" olduğuna katılmıyorum. Yüzeysel ve popüler gruplardır.
Mahallede tek marifeti tiner çekip kafasının üstünde dönmek olan apaçi; "-Abiğ, ben de metal dinliyom. Rammstein Du-hast dinlerken kendimden geçiyorum" diyor, konserlerini popçular dolduruyorsa metal dinleyicilerine hitap etmiyorlar demektir.
Sağlam gruplar derken sadece onları kastetmedim onlar en bilindikleri zaten. Çoğu kişinin bilmediği gruplar saysaydım saçma olurdu. Du Hast konusunda da size katılıyorum. En sevdiğim grubu sorduklarında genellikle Rammstein diyorum. Grubu bilen varsa "aa du hast şarkısı vardı onu çok seviyorum ben" diyor. Tek bildiği şarkı Du Hast oluyor.

Tinerciden verdiğiniz örneğin aynısını Feuer Frei veya Mein Teil dinlerken yaşıyorum :)

Rock ve metal türevlerinin dinleyicileri tüm dünyada azınlıktır ve öyle de olması gerekir / öyle olması istenir. Eğer herkes dinleseydi ona popüler müzik demek durumunda kalırdık.

Mahallede tek marifeti tiner çekip kafasının üstünde dönmek olan apaçi; "-abiğ, ben de metal dinlıyorum. Rammstein du-hast dinlerken kendimden geçiyorum" diyor, konserlerini popçular dolduruyorsa metal dinleyicilerine hitap etmiyorlar demektir.

Hocam rock ve metal dinleyicilerinin dünyada azınlık olduğuna hiç inanmıyorum. Rap müziğin yükselişe geçtiği yıllardan önce hem ülkemizde hem dünyada en popüler müzik türlerinden birisi rock müzikti. Evet metal herkese uygun bir tür olmadığı için kitlesi çok daha az ancak rock müziğin inanılmaz fazla sayıda türü olduğu için çok fazla sayıda dinleyiciye ulaşabiliyor. Ayrıca bir grubun popüler olmasının o grubun yüzeysel olduğunu göstermediğini düşünüyorum.

Hocam rock ve metal dinleyicilerinin dünyada azınlık olduğuna hiç inanmıyorum. Rap müziğin yükselişe geçtiği yıllardan önce hem ülkemizde hem dünyada en popüler müzik türlerinden birisi rock müzikti. Evet metal herkese uygun bir tür olmadığı için kitlesi çok daha az ancak rock müziğin inanılmaz fazla sayıda türü olduğu için çok fazla sayıda dinleyiciye ulaşabiliyor. Ayrıca bir grubun popüler olmasının o grubun yüzeysel olduğunu göstermediğini düşünüyorum.

Bazı gruplar öyledir, genele satmayı hedeflerler.
Misal; "Cranberries..", Orhan gencebay dinleyene de Zombie dinletir, ona da albüm satar.
Metallica meselesine hiç girmeyeyim. 40 yaşından sonra Gözlerinin altına sürme çekip, Grunge tayfasına yaranmaya çalışmak mı, Pop - fantezi balladlar yapmak mı?... Saymakla bitmez.

Diğer taraftan Mötörhead, EXODUS, ANTHRAX, OVERKILL, KREATOR gibi gruplar, yukardaki bahsettiğim sebeple, kariyerinde ballad yapmamış, yapmayı reddetmiş gruplardır. (Kreator biraz tartışılır esasen. Bir dönem sonra zıvanadan çıktılar ama yine de iyi direndiler :) ) Bu yüzden bunların ve benzerlerinin dinleyici kitleleri sadık ve sınırlıdır.

Bazı gruplar öyledir, genele satmayı hedeflerler.
Misal; "cranberries.", orhan gencebay dinleyene de zombie dinletir, ona da albüm satar.
Metallica meselesine hiç girmeyeyim. 40 yaşından sonra gözlerinin altına sürme çekip, grunge tayfasına yaranmaya çalışmak mı, dersin pop fantezi balladlar yapmak mı dersin...

Diğer taraftan Motörhead, exodus, anthrax, overkıll, kreator gibi gruplar, yukarıdaki bahsettiğim sebeple, kariyerinde ballad yapmamış, yapmayı reddetmiş gruplardır. (kreator biraz tartışılır esasen. Bir dönem sonra zıvanadan çıktılar ama yine de iyi direndiler :) ) bu yüzden bunların dinleyici kitleleri sadık ve sınırlıdır.

Ne demek istediğinizi anladım hocam evet bazı gruplar az dinlenmek pahasına da olsa yaptıkları müziği değiştirmemiştir. Ancak Metallica her ne olursa olsun dünyada metal müziğin yayılmasını sağlayan ve belki de en popüler metal grubudur. Bazı yaptıkları şeyler benim de hoşuma gitmese de yine de saygımın sonsuz olduğu bir gruptur, sonuçta hepimiz Metallica, Nirvana ile başladık rock metal dinlemeye. Bahsettiğiniz gruplardan OVERKILL ve Motörhead'ı oldukça severim, ne demek istediğinizi anlıyorum.

Geri
Yukarı