Türkiye'de mi yoksa yurt dışında mı üniversite okumalı?

MeshAle

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Ben bu sene LGS'ye girdim ve kitapçığıma göre 500 tam puan aldığım gözüküyor. Optikte bir yanlışlık olmazsa Galatasaray lisesi'ne girmeyi düşünüyorum. Galatasaray'da iyi bir Fransızca eğitimi ve Fransa'daki okullarla antlaşması olduğunu biliyorum. Büyük ihtimalle de üniversitede iyi bir başarı sağlayacağım. İleride Türkiye'de kalıp iyi bir üniversiteye mi gitmek mantıklı olur yoksa yurt dışında iyi bir üniversiteye gitmek mi mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tebrik ederim. Galatasaray lisesi de çok iyi bir tercih. Yani eğer işler dediğin gibi olursa Galatasaray lisesinden mezun olduğunda zaten birçok yurt dışı iyi okul fırsatın doğacaktır. Bu fırsatı kaçırma.

Çıkabiliyorsan yurtdışında oku. En azından kaliteli bir eğitim alırsın. Bizim okullardan hiçbir fayda gelmez sana. Bu kadar nitelikli birisi iken boş okullarda zaman kaybetme.
Kesinlikle yurt dışı eğitimi al.
Yani ben bu işler nasıl ilerler bilmiyourm tabiki önümde daha 5 yıl var ama Galatasaraydan mezun olduğum zaman yurtdışındaki üniversitelere direkt başvurarak gidebilir miyim?

Yani ben bu işler nasıl ilerler bilmiyourm tabii ki önümde daha 5 yıl var ama Galatasaray'dan mezun olduğum zaman yurtdışındaki üniversitelere direkt başvurarak gidebilir miyim?

Bilmiyorum belki Galatasaray lisesinin öyle bir fırsatı vardır ama yurt dışı üniversitelerin daha çok kendi yaptıkları sınavları var onlara katılırsın.
Zaten Galatasaray lisesinden eğitim alırsan çevrenden dolayı başarılı bir yol izlersin.

Galatasaray Lisesi mezunu olursanız doğrudan Campus France üzerinden üniversitelere başvurabilirsiniz. DELF/DALF gibi sertifikaya gerek kalmaz. Lise notlarınızı çok iyi tutmanız gerekli. Ben de Fransa’da okumayı tercih ettim ve memnunum. Fransa’nın en düşük kalitedeki üniversiteleri bile Türkiye’deki en iyi 10 üniversite ile yarışıyor. Lisans eğitimi 3 sene olduğu için daha kısa sürede mezun oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…