Türkiye'de neden adalet sistemi kötü ve ne yapılabilir?

Bn ülkeyi terk edeceğim ilk fırsatta. Artık kurtaramayız biz bu ülkeyi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
17 yaşında ne düşüneceksin? Hiçbir işe yaramayıp, vakit kaybından başka bir şey olmayan oyun mu? Nasıl bir ülke istersin?
Ahahahah aynen kardeşim tek oyun. Bilgisayarim var oyun oynamıyorum bile. Git bakalim yurt dışında benim yasimdakiler ülkenin ne olacağını düşünüyor mu. Neyse senin de hangi tarafta olduğun belli zaten.
 
17 yaşında ne düşüneceksin? Hiçbir işe yaramayıp, vakit kaybından başka bir şey olmayan oyun mu? Nasıl bir ülke istersin?
17 yaşında ne düşünmesini uygun bulursunuz?

Suç oranlarının da bu dönemde neden arttığı bariz, af yasası:

Hocam cezaevleri dolu olduğundan dolayı böyle bir şey yaptıklarını söylüyorlar, bunun çözümü ne olabilirki? Hele devletin bırakın cezaevini, okul kuracak parası azken.
 
Mesajların hepsini okudum da, ne yazık... Bizlere , gençlerine resmen umutsuzluk aşılamışlar. Önerim ne biliyor musunuz?
Hangi partiyi hangi dini hangi ideolojiyi benimsediğinizden hariç olarak , bu ülke için , yapacağımız şuan tek bir şey var. O da zamanı geldiğinde , sandıkta karşılığını vermek. Sandığı korumak.

En önemlisi ise, ekşisözlük'ten (yaptığım için öneriyorum) gündemi, yorumları okumak.

TARAFSIZ haber sitelerini, güncel haberleri oradan takip etmek. Sistemin ve medyanın bize dayattığı hiçbir şeye kanmak zorunda değiliz. Biz insanız!

Ve ve.... Cahil, sadece ona gösterilen, öğretilen dışında hiçbir şey öğrenmek, GÖRMEK İSTEMEYEN insanlarla ASLA polemiğe girmemek. Onlar değişmez.

Lütfen. Her ne olursa olsun, her şey gelip geçici. Önümüze bakalım. Hedeflerimize odaklanalım. Kendimizi geliştirelim. Geliştirirken, yardıma ihtiyacı olanlara da bilgimiz dahilinde yardımcı olalım.

Evet. İnsanlar bıkmış uzanmış durumda. Bunu yine, bizler değiştirebiliriz. Ve ben kesinlikle inanıyorum, değişecek. O Adalet gelecek. Herkes için. Mesela bir örnek vereyim basitçe, bir haber gördünüz, bir kişi kendini öldürmüş diyor diyelim, etrafındaki insanlar da 'asla bunu yapacak biri değildi' vs diyor. Evet yapadabilir. Ancak, o kişinin , intihar süsü verilerek öldürülmüş olma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. Bu sadece örnek. Yani her şeye, her açıdan bakılmalı.
 
Ahahahah aynen kardeşim tek oyun. Bilgisayarim var oyun oynamıyorum bile. Git bakalim yurt dışında benim yasimdakiler ülkenin ne olacağını düşünüyor mu. Neyse senin de hangi tarafta olduğun belli zaten.
Hemen sizi eleştirince beni malum partiye mensup yapıyorsunuz. Bunu bana diyenlerin aileleri 6 sene önce malum partiye oy atıyordur.
 
Son düzenleme:
Bugün 2017’den bir habere denk geldim. “Yönetim değil sistem kötü” diyenlere bir fikir verir belki. Başkanlık sisteminin gelişinden sadece 1-2 hafta sonra.


 
1-Tecavüz etti serbest kaldı.
2-Tecavüz etti serbest kaldı.
3-Tecavüz etti serbest kaldı.
4-Köpeğe tecavüz etti serbest kaldı.
Evet bunlar sadece birkaçı sizce adalet neden berbat ve biz normal vatandaş olarak ne yapabiliriz? Milletvekilleri neden uygun yasa çıkarmıyor? Çıkarıyorsa neden uygulanmıyor? Ayrıca ceza süresini yatmadan adli kontrol şartıyla serbest bırakılma ne demek? Görevini layığıyla yerine getirmeyen devlet memurları, rüşvet ve çeşitli skandallar. Fikirlerinizi merak ediyorum, hayal gücü ile üretilmiş ütopik fikirlere dahi açığım.

Millet vekilleri fakir hakkını ararken adam karnını doyurabileceği için fakiri düşünmüyor köle yerine koyuyor, zarar almayan adam köpeğe kediye tecavüzü düşünmez dünyanın mutlu tarafında yaşıyorlar bizde sefillik çekiyoruz, ellerindeki bol kaynak alınmadığı sürece de düşünmeyecekler.
 
@Muhammed Hatay

Eğer bir ülke de adalet, ekonomi, kişinin güvenliği, eğitimi ve daha pek çok şey kötü ise bunun yolu iktidarı değiştirmekten geçer. İktidar da "dış güçler, içimizde ki hainler" diyerek, seçmeni kendisine çekmeye veya tutmaya çalışır. Aslında böyle bir şey söz konusu değildir. Bu devirde de olsun, geçmişte de, hiçbir ülke durduk yere birbirine savaş açmaz ve ekonomisini çökertmek istemez. Bugün kavgalı gibi görünen Yunanistan ile Türkiye yada İsrail, aslında kavgalı değildir. Siyaseten birbirlerine laf söylerler ki, iktidarda kalabilsinler. Bir yandan laf kalabalığı yaparlarken, diğer yandan da ticaret devam eder.

En büyük etkisi ise medyadır. Ülkeyi yönetenler, 20 kanalın 18'ine ve gazetelerin %98'ine sahipse, algı yaratmak çok daha kolaydır ve sen ne söylersen söyle, karşıda ki kişi "ama her yerde böyle yazıyor, hayır doğru olan bu" diyerek sana karşılık verir.

En iyi örnek Türkmenistan'dır. Tek partili olarak kuruldu, tek partili yaşamaya olarak devam ediyor. Halkın bir çoğu hükümetten bıkmış olmasına rağmen, yapılan propagandalar halkı susturmaya yetiyor. Televizyonlarda her zaman iyi şeyler gösterilir ama hiç bir zaman kötü şeyler gösterilmez.

Mesela dün gerçekleşen bir olaydan bahsedelim. AA muhabiri artık bıkmış ve iki bakana Soylu hakkında bir soru sormuş. Daha sonradan da bu gazeteci görevinden alındı. Yakında ise terörist ilan edilecektir. Bunun Sedat Peker yada başka bir şey ile ilgisi yoktur. Sadece etkisi vardır. Cesaret edip, o soruyu sormuştur. Şimdi de hükümette ki adamlar çeşitli sosyal mecralardan yine halkı kandırmak için çalışmalara giriştiler. Bu çalışmaları gazetelere ve televizyonlara da yansıyacaktır. İşte o zaman demek istediğimi anlamayanlar, anlayacaktır.

Benim diyeceklerim bu kadar. Daha da ayrıntılı yazabilirdim ama burası bir forum.
Her görüşten insan olabilir. O yüzden derinlere girmek istemem. Anlayana özet yeterli.
 

Geri
Yukarı