Türkiye'de neden herkes istediği bölümü okumuyor?

Türkiye'deki torpil muhabbetinden haberiniz yok herhalde, ülkede iyi puan almışlar bile torpil ile bir işe giremiyor lütfen gözünüzü açın bu kadar düz mantık iyi değil.
Birazı yanlış bu düşüncenin, tanıdığım İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, mezun olur olmaz Trendyol sitesinde çalışıyor, sitenin arayüzünü yapıyor. İyi bir üniversiteden mezun olunca siz işe değil iş size geliyor.
 
E&E mesela. Çoğu kişi isteyerek geliyor ama değiştiriyor zorluğu görünce. Benim bile yatay geçişle bölüm değiştiren arkadaşlarım olmuştu mesela. Herkes masa başı istiyor bir de, bu da var.

İstediğin bölümü okumak değil de istediğin yerde olmamak ya da istediğin işte çalışamamak dert edilecek bir unsur bana göre.
 
Türkiye'deki torpil muhabbetinden haberiniz yok herhalde, ülkede iyi puan almışlar bile torpil ile bir işe giremiyor lütfen gözünüzü açın bu kadar düz mantık iyi değil.

Sanırım benim anlatmak istediklerimden farklı bir sonuç cikarmissiniz. Ben sizin de vurgu yaptığınız gibi arkadaşın sorusuna düz mantıkla değil farklı bir perspektifden bakarak azimli olanın çalışanın zorluklar karşısında pes edip "zaten torpil ile alıyorlar, torpilim yok beni almazlar" gibi düşüncelere kapilmayanlarin eninde sonunda hedef ve ideallerine ulasacaklarini düşündüğümü aktarmak istedim.
Bu arada torpil ve adam kayirma konusunda oldukça haklısınız. Gunumuz Türkiye'si de mülakat sisteminin olduğu yerlerde, özel sektörde vb. kurumlarda maalesef ki bu tarz olaylar sıklıkla yaşanıyor. Bizzat kendimin maruz kaldığı 4-5 olay var devlet kurumlarinda. Umarim herkesin hakkında hayırlısı olur ama tekrardan dedigim gibi başarı ve ideallere giden yolda önemli olan yilmamak ve azim etmek.
 

Geri
Yukarı