Türkiye'de oyun oynama devri bitiyor

Şu anda uygun fiyata alınabilen oyunlar var ama oyun seçmek güzel bir şey değil ki o oyunlar bile aslında pahalı. Her ay anca 1 oyun alır normal gelirli bir kişi. Bunun bir de PS Plus'ı var. Ona ayriyetten para gidiyor. Bizim için oyun kütüphanesi şart. Gamepass gibi bir platform PS için de olmalı. Sony ve oyun şirketleri özel oyunlara ciddi bir bütçe yatırdıkları için şu anda böyle bir sistem yapmıyorlar. Eh haklılar da aslında. Tahminimce Microsoft bütçe olarak rahat olduğu için işler tıkırında. Bununla birlikte, Sony'nin de ileride elbet oyun kütüphanesine yönelmesi gerekecek.


Oyunlara sürekli zam geliyor. Gamepass, Stadia gibi platformlar git gide gelişiyor. Ben PS6'nın bile elle tutulan bir konsol olacağını düşünmüyorum. Muhtemelen bir şekilde dijitale geçecekler.
 
İşte o zaman Technopat oyun oynamanın çok pahalı bir şey olduğunu anlayacak ve korsana destek vermeye başlayacak.
Şaka bir yana, ne zaman Technopat korsan oyuna destek vermeye başlarsa heralde o zaman kimse oyun alamayacak.
 
Var. :)


Oyun devri bitiyor sanki. Aslında bu dünyaya bile yansıdı galiba. Eskiden hep yüksek bütçeli oyunlar tutarken artık "Fall Guys", "Among Us" gibi daha çerezlik oyunlar tutuyor. Fiyatları düşük olduğu içinde herkes alıp oynayabilir.

Bu fiyat konusunda CDPR firmasını tebrik ediyorum. Ülkemize en iyi davranan oyun firması.
Bence bunun sebebi bu oyunların gerçek "oyun" olması. Oyunun amacı zaten eğlenmek, bazı oyunlar ise eğlenceden çok stres kaynağı oluyor. En eğlenceli oyunlar da böyle arkadaşlarla oynamalık basit eğlence oyunları.
 
Evet dostlar, artık aylık 15-20 bin TL geliriniz yoksa yeni konsollar ile yeni nesil oyunları oynamanız imkansız. PS4, Xbox One X gibi eski nesil konsollarınız olsa bile eminim birçoğunuzun bir oyuna 700TL verecek bütçesi yoktur.

Euro'nun 9TL'ye dayanmasının etkilerini görmeye başladık, görmeye de devam edeceğiz.

Eki Görüntüle 684530

Eki Görüntüle 684531

Eki Görüntüle 684533

Şahsen 2020 yılında konsol almanın çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. Evet PC'de The Last of Us, God of War gibi baş yapıtları oynayamıyoruz ama yine de sistem toplamak daha mantıklı. Horizon Zero Down'ın PC'ye gelmesi ile beraber önümüzdeki yıllarda pek çok PS4 özel oyunun PC'ye geleceğini düşünüyorum.

Xbox Game Pass ve EA acces gibi servisler bizi az da olsa bu durumdan kurtarıyor. Yukarıya fotoğrafını bıraktığım Anthem ve NFS: Heat'i EA acces ile 25TL'ye bir ay boyunca oynayabiliyorsunuz. Şu anda başımıza gelebilecek en kötü durum büyük oyun firmalarının Türkiye'ye satış yapmayı bırakacak olmasıdır. Umarım böyle bir şey olmaz. Ülkemize önem veren oyun firmaları belki Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapabilirler. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Çok sanmam çünkü hala torent, gezginler, crack devri bitmedi belki hala CD oyunlarda vardır marmarisde olmadığı için ben hiç girmedim ama hayvan gibi bir sistem toplarsın veya MSI Monster Excalibur tarzı bir şey alırsın korsan indirirsin işte cdciden alırsın veya indirimde alırsın ama bitteceğini sanmıyorum haddi diyelimki bitti mutlaka birkaç Türk firması açılıp oyunlar yapacaktır.
 
Çok sanmam çünkü hala torent, gezginler, crack devri bitmedi belki hala CD oyunlarda vardır marmarisde olmadığı için ben hiç girmedim ama hayvan gibi bir sistem toplarsın veya MSI Monster Excalibur tarzı bir şey alırsın korsan indirirsin işte CD'ciden alırsın veya indirimde alırsın ama bitteceğini sanmıyorum haddi diyelim ki bitti mutlaka birkaç Türk firması açılıp oyunlar yapacaktır.
Hocam bildiğim kadarıyla PS4 ve üstü konsollarda korsan oyun eskisi gibi kolay değil hatta yapılamıyor belki de. PC tarafında korsan zaten neredeyse her oyun için mevcut ama PC'de zaten oyunlar konsollara oranla çok çok ucuz hatta öyle ki sırf bedavaya dağıtılan oyunlar alınsa bile pek çok güzel oyun oynama şansı bulunur.

Türk firmalarının oyun yapma atılımında bulunacağını pek zannetmiyorum ama yapsalar bile ne kadar bütçe ayıracaklar? AAA oyunu yapabilirler mi? Crysis felan vardı geçmişte Crytek'in ama o da ekonomik olarak sıkıntı da diye biliyorum. Ayrıca 1 oyun kime yeter?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı